Home / 1stpage / Προκήρυξη διαγωνισμού για 311 Δικαστικούς Υπαλλήλους

Προκήρυξη διαγωνισμού για 311 Δικαστικούς Υπαλλήλους

Δημοσιεύτηκε: 5:29 μμ Μάρτιος 9th, 2023  


Την προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή τριακοσίων έντεκα (311) εκπαιδευομένων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια, τις Εισαγγελίες και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια, αποφάσισαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών. Ως έναρξη υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 10η Μαρτίου 2023 και ως λήξη υποβολής αυτών η 29η Μαρτίου 2023.

Χρόνος έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η 13η Απριλίου 2023, κατά την οποία εγκρίνονται οι τελικοί πίνακες υποψηφίων και υποβάλλονται από τον Διευθυντή Κατάρτισης και Επιμόρφωσης Δικαστικών Υπαλλήλων στον Πρόεδρο της επιτροπής του Εισαγωγικού Διαγωνισμού.

Χρόνος και τόπος διεξαγωγής των εξετάσεων – Στάδια του διαγωνισμού

Ο εισαγωγικός διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 22 και 23 Απριλίου 2023 και το δεύτερο στάδιο θα διεξαχθεί στην Αθήνα εντός του μηνός Ιουνίου.

Το πρώτο στάδιο εξέτασης περιλαμβάνει γραπτή εξέταση, με τη μορφή γραπτού δοκιμίου ή θεμάτων πολλαπλής επιλογής, στα εξής αντικείμενα:

α) θέμα γενικής παιδείας,

β) θέμα σχετικό με την οργάνωση και λειτουργία των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών, που περιλαμβάνει στοιχεία του Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων [ν. 4798/2021 (Α’ 68) και του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών [ν.4938/2022 (Α’ 109)] και

γ) στοιχεία δικαίου, ιδίως συνταγματικού και δικονομικού.

Οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου συμμετέχουν στο δεύτερο στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει προφορική εξέταση των υποψηφίων, σε αντικείμενα στα οποία εξετάστηκαν γραπτώς.

Τα τελικά αποτελέσματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Σχολής.

Στη Σχολή εγγράφονται οι υποψήφιοι, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον πίνακα οριστικών αποτελεσμάτων, κατά σειρά επιτυχίας, έως ότου καλυφθεί ο αριθμός των θέσεων, ανά κατηγορία εκπαίδευσης, ο οποίος αναφέρεται στην προκήρυξη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, για την πλήρωση της τελευταίας θέσης, οι υποψήφιοι, οι οποίοι ισοβάθμησαν, εγγράφονται ως υπεράριθμοι.

 

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του υπουργείου 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...