Home / 1stpage / Δε θα λειτουργήσει το 50% των διευρυμένων ολοήμερων σχολείων

Δε θα λειτουργήσει το 50% των διευρυμένων ολοήμερων σχολείων

Δημοσιεύτηκε: 5:56 μμ Σεπτέμβριος 14th, 2022  


Ολοκληρώθηκε προχθές Δευτέρα η διαδικασία δηλώσεων των γονέων για συμμετοχή των παιδιών τους στο διευρυμένο ολοήμερο Πρόγραμμα, μέχρι στις 5:30 το απόγευμα.

H γενική εκτίμηση σε επίπεδο όλων των Διευθύνσεων είναι ότι το 50% των τμημάτων δεν θα λειτουργήσουν, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά των γονέων.

Η απόφαση για το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο έθετε την εξής προϋπόθεση:

Για τα Δημοτικά: Για τη συγκρότηση και λειτουργία τμήματος, στο οποίο θα εφαρμοσθεί το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου απαιτείται εγγραφή τουλάχιστον : 1) του ενός τρίτου (1/3) των μαθητών στα μονοθέσια σχολεία, 2) οκτώ (8) μαθητών στα διθέσια έως και πενταθέσια σχολεία και 3) δέκα (10) μαθητών στα εξαθέσια και άνω σχολεία.

Για τα Νηπιαγωγεία: Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία της 5ης και 6ης διδακτικής ώρας του νέου   προγράμματος ολοήμερου Νηπιαγωγείου για τα μονοθέσια νηπιαγωγεία είναι πέντε (5) νήπια/προνήπια, για τα διθέσια είναι επτά (7) νήπια/προνήπια και για τα τριθέσια και άνω είναι δέκα (10) νήπια/προνήπια.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αναβαθμισμένο περιεχόμενο, μέσω δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων. Επίσης, προβλέπεται επιπλέον χρόνος για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έχει εξαγγείλει ότι στο διευρυμένο ολοήμερο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο θα απασχοληθούν 3.300 εκπαιδευτικοί.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...