Home / 1stpage / Αλ. Κόπτση: Κυρώσεις εάν δεν ορισθούν Μέντορες και Συντονιστές Εκπαίδευσης

Αλ. Κόπτση: Κυρώσεις εάν δεν ορισθούν Μέντορες και Συντονιστές Εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 6:35 μμ Σεπτέμβριος 14th, 2022  


«Σηκώνω τα χέρια ψηλά με ξεπερνά αυτό που ακούω» σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας στη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση με του Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όταν τέθηκε ερώτημα σχετικά με την απεργία αποχή από τη ΔΟΕ και την προτροπή της ΟΛΜΕ να μην εφαρμοστούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες και Ενδοσχολικούς Συντονιστές.

Ο Γενικός Γραμματέας προειδοποίησε ότι:

  • Είναι υποχρεωτικό για τους Διευθυντές Σχολείων να ορίσουν μέντορες και Ενδοσχολικούς Συντονιστές.
  • Ακόμη και αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς για αυτές τις θέσεις ο Διευθυντής του Σχολείου ορίζει με απόφασή του.
  • Αν υπάρχει άρνηση αποδοχής της θέσης από εκπαιδευτικό τον οποίο θα ορίσει ο Διευθυντής του Σχολείου, θα εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία η οποία προβλέπεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις (σ.σ. κυρώσεις).

Σε επισήμανση από Διευθυντή Εκπαίδευσης ότι δεν προβλέπεται αποζημίωση ή απαλλαγή διδακτικού ωραρίου για τους εκπαιδευτικούς που θα ορισθούν μέντορες και Ενδοσχολικούς Συντονιστές, ο Αλ Κόπτσης δήλωσε ότι «οι δραστηριότητες που θα γίνονται είναι εντός εργασιακού ωραρίου και οι κάτοχοι αυτών των θέσεων θα λάβουν μόρια».

Η ΟΛΜΕ προτρέπει τους καθηγητές να μη γίνουν μέντορες και ενδοσχολικοί συντονιστές

Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην διεκδικήσουν τις θέσεις «μέντορες» και «ενδοσχολικοί συντονιστές»,εθελοντικά, καθώς θεωρεί «απαράδεκτο να παρακινούνται οι συνάδελφοι να καταλαμβάνουν πρόσθετες θέσεις ευθύνης με δεδομένο το ήδη επιβαρυμένο διοικητικό και παιδαγωγικό έργο που ασκούν, μάλιστα χωρίς μείωση ωραρίου και επιμίσθιο».

Επίσης καλεί τις ΕΛΜΕ να παρεμβαίνουν άμεσα σε όσες περιπτώσεις υπάρξουν υποχρεωτικοί ορισμοί εκπαιδευτικών αυτών των θέσεων .

Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητά από το υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την συγκεκριμένη απόφαση και να καλέσει σε ουσιαστικό διάλογο τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...