Home / 1stpage / Αιτήσεις εγγραφών – μετεγγραφών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Σεπτεμβρίου 2022

Αιτήσεις εγγραφών – μετεγγραφών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Σεπτεμβρίου 2022

Δημοσιεύτηκε: 7:43 μμ Σεπτέμβριος 1st, 2022  


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr) θα είναι σε λειτουργία από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 08.00 έως και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23.59, προκειμένου να υποβληθούν κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής και μετεγγραφής για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες.

Τα παραπάνω αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Δυνατότητα μεταφόρτωσης συγκεκριμένων δικαιολογητικών

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι/ες έχουν τη δυνατότητα μεταφόρτωσης συγκεκριμένων δικαιολογητικών στην εφαρμογή e-εγγραφές, όπως αυτά παρουσιάζονται στα σχετικά πεδία, για τα ΕΠΑΛ έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23:59 και για τα ΓΕΛ έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23:59.

Για τα Γενικά Λύκεια, οι παραπάνω αιτήσεις θα κατανεμηθούν είτε αυτόματα λόγω ανανέωσης εγγραφής είτε από την αρμόδια Διεύθυνση Δ.Ε. (https://e- eggrafes.minedu.gov.gr/#/school), από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 09.00 έως και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23.59. Από την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 10.00, οι μαθητές/τριες και Διευθυντές/ντριες ΓΕ.Λ. θα μπορούν να ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κατανομής μέσω της εφαρμογής.

Επιπρόσθετα, οι Δ.Δ.Ε. που έχουν διαπιστώσει λάθη στις κατανομές που πραγματοποίησαν κατά την προηγούμενη φάση θα έχουν τη δυνατότητα να τα διορθώσουν από την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 08.00 έως και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23.59 και εν συνεχεία να ενημερώσουν τους/τις ενδιαφερόμενους/ες και τις αντίστοιχες σχολικές μονάδες. Οι εν λόγω διορθώσεις θα είναι ορατές στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) myschool μετά την επόμενη μετάπτωση όλων των απαιτούμενων δεδομένων της εφαρμογής την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022.

Για τα Επαγγελματικά Λύκεια οι παραπάνω αιτήσεις θα κατανεμηθούν την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 και το αποτέλεσμα κατανομής μέσω της εφαρμογής θα είναι ορατό από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 09.00.

Νέα αίτηση ή τροποποίηση αίτησης

Οι γονείς – κηδεμόνες μαθητών/τριών ή οι ενήλικοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση ή τροποποίηση αίτησης μόνο σε τμήματα που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία τους και σε ολιγομελή τμήματα τα οποία έχουν εγκριθεί με απόφαση Π.Δ.Ε. ή με την υπ ́ αριθμ. 105266/Υ2/31-08-2022 (ΑΔΑ:ΨΓΝΦ46ΜΤΛΗ-Κ87) Υ.Α.

Ολιγομελή τμήματα

Σε ολιγομελή τμήματα τα οποία δεν έχουν εγκριθεί, καθώς και σε τμήματα που έχουν συμπληρώσει τον μέγιστο αριθμό μαθητών/τριών που μπορεί να φιλοξενήσουν, βάσει της δυναμικής που είχε δηλωθεί, δεν δύναται να υποβληθεί Ηλεκτρονική Αίτηση.

Διαγραφές αιτήσεων

Σχετικά με τις διαγραφές αιτήσεων σε ΕΠΑ.Λ. (π.χ. για αλλαγή τομέα ή ειδικότητας κ.α.) παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός μαθητών/τριών ανά τμήμα.

Οι μαθητές/τριες, οι οποίοι/ες δεν ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους εμπρόθεσμα για λόγους ανωτέρας βίας, έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στη σχολική μονάδα στην οποία έχουν κατανεμηθεί με βάση την ηλεκτρονική τους αίτηση, προκειμένου ο/η Διευθυντής/ντρια να οριστικοποιήσει την αίτησή του/της, αφού ελέγξει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οριστικοποίηση αιτήσεων

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022 και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 οι Διευθυντές/ντριες ΕΠΑ.Λ. μπορούν να οριστικοποιήσουν τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα των κατ’ εξαίρεση ηλεκτρονικών αιτήσεων, εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Επισημαίνεται ότι τόσο οι Διευθυντές/ντριες των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. όσο και οι αρμόδιες Δ.Δ.Ε. θα πρέπει να διευκολύνουν και να ενημερώνουν τους γονείς-κηδεμόνες ή τους/τις μαθητές/τριες, αν είναι ενήλικοι/ες, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι/ες το σχολείο φοίτησής τους.

Εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

Από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 08.00 έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23.59 η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές θα είναι σε λειτουργία προκειμένου να υποβληθούν εκπρόθεσμες ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής και ανανέωσης εγγραφής για ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ. από τους γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, βάσει της ανωτέρω ΥΑ. Σύμφωνα με τις υποπαρ. 2 και 3 της παρ. Β του άρθρου 9 της εν λόγω ΥΑ, όπως ισχύει: «2) Εκπρόθεσμη εγγραφή πραγματοποιείται ύστερα από έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έως πέντε (05) ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων που αποδεικνύουν την αδυναμία εγγραφής εντός των προθεσμιών (π.χ. για λόγους υγείας, σοβαρούς οικογενειακούς λόγους). Οι απουσίες των μαθητών/τριών για το χρονικό διάστημα από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι την εκπρόθεσμη εγγραφή λογίζονται στο ακέραιο. 3) Σε κάθε περίπτωση εκπρόθεσμων εγγραφών οι μαθητές/τριες εντάσσονται σε τμήματα που ήδη λειτουργούν. Αν αυτό δεν είναι εφικτό στη σχολική μονάδα στην οποία εντάσσεται ο/η μαθητής/τρια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο παρόν άρθρο, ο/η μαθητής/τρια εγγράφεται σε τμήμα που ήδη λειτουργεί σε όμορο σχολείο, με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή οι μαθητές/τριες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. που θα υποβάλουν εκπρόθεσμη ηλεκτρονική αίτηση (12-16 Σεπτεμβρίου 2022), θα πρέπει να την τυπώσουν και να την καταθέσουν μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στον/στη Δ/ντή/ντρια του σχολείου, προκειμένου να διαβιβαστούν υπηρεσιακά, άμεσα, στον/στη Δ/ντή/ντρια Δ.Δ.Ε. προς έγκριση.

Η ενημέρωση για την έγκριση ή μη της εκπρόθεσμης εγγραφής

Η ενημέρωση για την έγκριση ή μη της εκπρόθεσμης εγγραφής πραγματοποιείται μέσω της σχολικής μονάδας ή της οικείας Δ.Δ.Ε. και όχι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές.

Οι εκπρόθεσμες εγγραφές δεν θα καταχωριστούν στο Π.Σ. myschool αυτόματα, αλλά η διαδικασία αυτή θα γίνει από τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολείων μετά την απόφαση έγκρισης από τους/τις οικείους/ες Δ/ντές /ντριες Δ.Δ.Ε. και σε κάθε περίπτωση, μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής εκπρόθεσμων αιτήσεων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...