Home / 1stpage / Σύντομα η ανακοίνωση του αριθμού νέων διορισμών εκπαιδευτικών

Σύντομα η ανακοίνωση του αριθμού νέων διορισμών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 12:14 μμ Μάιος 12th, 2022  


«Η απόφαση ανακοίνωσης του αριθμού νέων διορισμών εκπαιδευτικών ειδικά για το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ανακοινωθούν τώρα, δηλαδή μέσα στο επόμενο διάστημα».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, στην ΕΡΤ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση τηλεθεατή εάν ο αρθμός θα είναι 12.000 απάντησε:

«Αν μιλάμε για τακτικές προσλήψεις, δεν έχει ζητήσει 12.000 το Υπουργείο Παιδείας, είναι ανακριβές, έχει ζητήσει κάτι λιγότερο. Είμαστε σε μια συζήτηση το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα ανακοινώσουμε το πόσες θα είναι οι προσλήψεις, πάντως θα είναι πολλές και γενναίες προσλήψεις, τόσες που ο εκπαιδευτικός χώρος δεν έχει δει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Πράσινο φως» από Μαξίμου στη Ν. Κεραμέως για επίσπευση κατάρτισης του νέου συστήματος διορισμών με ΑΣΕΠ

Την επίσπευση κατάρτισης του Σχεδίου Νόμου για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζήτησε το Μαξίμου από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.

«Μία από τις προεκλογικές  εξαγγελίες της κυβέρνησης ήταν ένα νέο σύστημα διορισμού για τους εκπαιδευτικούς στο δημόσιο» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Έντονη κινητικότητα

«Αρχιτέκτονας» του αρχικού Σχεδίου- κειμένου του νέου συστήματος διορισμών  ήταν ο    Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης.

Το  Σχέδιο-κείμενο στάλθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου για παρατηρήσεις και ήδη παρελήφθη  από την υπουργό Ν. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας ήδη παρέδωσε το κείμενο αυτό μαζί με τις παρατηρήσεις της υπηρεσίας στο Νομικό επιτελείο της , προκειμένου να συνταχθεί το Προσχέδιο Νόμου.

Το Προσχέδιο

Το Προσχέδιο περιλαμβάνει τέσσερις   άξονες πάνω στους οποίους καλείται το Νομικό Επιτελείο της υπουργού να συντάξει το Προσχέδιο Νόμου:

Α. Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Β. Συνυπολογισμός με αντίστοιχη μοριοδότηση

  • προϋπηρεσίας,
  • παιδαγωγικής κατάρτισης
  • επιστημονικής κατάρτισης
  • κοινωνικά κριτήρια

Γ. Κατάρτιση πίνακα διοριστέων μόνο για τους εκπαιδευτικούς που «πιάνουν» τη βάση.

Δ. Θα τίθενται εκτός πίνακα όσοι εκπαιδευτικοί δεν πιάνουν τη βάση, ανεξάρτητα πόσα μόρια συγκεντρώνουν από  άλλα κριτήρια.

Το 2023

Ο αρχικός στόχος του υπουργείου Παιδείας  ήταν  το νέο σύστημα να τεθεί σε εφαρμογή από το 2023. Ωστόσο η επίσπευση σύνταξης του νέου νόμου δεν αποκλείεται να αλλάξει τα σχέδια της Κυβέρνησης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...