Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 27/06/2022, 18:14


Home / 1stpage / Διευθυντές Σχολείων: Εισήγηση για να επισπευσθούν οι επιλογές

Διευθυντές Σχολείων: Εισήγηση για να επισπευσθούν οι επιλογές

Δημοσιεύτηκε: 5:50 μμ Μάιος 24th, 2022  


Εισήγηση για κατάθεση, προς ψήφιση, στη Βουλή τροπολογίας, με την οποία στα Τοπικά Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Σχολείων δεν θα προβλέπεται με την ιδιότητα του μέλους η συμμετοχή των Εποπτών Ποιότητας και Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Η εισήγηση αυτή διαμορφώθηκε, μετά την έντονη «γκρίνια» περί καθυστέρησης επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, η οποία υπάρχει, κυρίως στους κόλπους του κυβερνώντας κόμματος.

Η τροπολογία αυτή θα «λύσει» τα χέρια στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη επιλογή των Διευθυντών Σχολείων, χωρίς να αναμένει την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας θα ολοκληρωθεί τέλη Αυγούστου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξετάζεται σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών, με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Για την επιλογή Διευθυντών Σχολείων απαιτείται η συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής στα οποία μετέχουν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης αλλά και οι Επόπτες Εκπαίδευσης.

Οι Επόπτες θα επιλεγούν μετά την επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης, σε μία διαδικασία που θα πρέπει από τους επιλεγέντες Συμβούλους Εκπαίδευσης να κατατεθούν αιτήσεις ενδιαφέροντος και να γίνει επιλογή. Επομένως για τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων που θα επιλέξουν τους Διευθυντές Σχολείων είναι απαραίτητες: α) η ολοκλήρωση της επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και β) η επιλογή από αυτούς των Εποπτών Εκπαίδευσης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  113 ενστάσεις κατά των πινάκων Μη Δεκτών υποψηφίων για του Συμβούλους Εκπαίδευσης

Βεβαίως οι αιτήσεις υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων μπορούν να κατατεθούν και πριν τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων (όπως έγινε και τώρα με την επιλογή Συμβούλων) αλλά σίγουρα όχι πολύ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής Συμβούλων Εκπαίδευσης και Εποπτών Εκπαίδευσης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...