Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 27/06/2022, 18:30


Home / 1stpage / Πανελλήνιες 2022: Οι ημερομηνίες για τις πρακτικές δοκιμασίες στα ΤΕΦΑΑ

Πανελλήνιες 2022: Οι ημερομηνίες για τις πρακτικές δοκιμασίες στα ΤΕΦΑΑ

Δημοσιεύτηκε: 1:37 μμ Απρίλιος 11th, 2022  


Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2022-23 ορίστηκε το διάστημα από την Τετάρτη 15-6-2022 μέχρι και την Τρίτη 28-6-2022.

Απαραίτητη προϋπόθεση εισαγωγής στις Σχολές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού μέσω Πανελληνίων είναι η εξέταση σε συγκεκριμένα αγωνίσματα στίβου (400μ. ή 200μ. για γυναίκες, μήκος, σφαίρα) και κολύμβησης, με όρια και θετικές βαθμολογίες.

Ειδικότερα, όσοι επιθυμούν την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ απαιτείται να προσκομίσουν παθολογικές, οφθαλμολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις, καθώς και πρακτική δοκιμασία σε τρία (3) από τα τέσσερα (4) αγωνίσματα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου

Κατά τις πρακτικές δοκιμασίες στα αθλήματα, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν οι επιδόσεις. Οι επιδόσεις, σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες μετετρέπονται σε μόρια. Αυτά τα μόρια προστίθενται στα συνολικά μόρια εισαγωγής που έχουν συγκεντρωθεί από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων. Αυτή η πρόσθεση γίνεται μόνο για τις σχολές των ΤΕΦΑΑ, ενώ οι υπόλοιπες σχολές επηρεάζονται μόνο από τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Πρακτικά, κάποιος υποψήφιος που «αριστεύει» στα αθλήματα, είναι δυνατό να αυξήσει τα συνολικά του μόρια για εισαγωγή στις σχολές ΤΕΦΑΑ κατά 4.000 μόρια.

  • Στον δρόμο 400μ και στην κολύμβηση υπάρχει δικαίωμα για μία μόνο προσπάθεια.
  • Στο άλμα σε μήκος αλλά και στη σφαιροβολία, προσφέρεται η δυνατότητα για τρείς συνολικά προσπάθειες. Από τις τρείς προσπάθειες λαμβάνεται υπόψη μόνο η καλύτερη, από την οποία προσδιορίζεται και η τελική βαθμολογία στο αγώνισμα.
  • Ο τελικός βαθμός των πρακτικών δοκιμασιών προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών που συγκεντρώνονται στα τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα που έχουν  επιλεγεί για εξέταση.
  • Τα πρόσθετα μόρια, που συνυπολογίζονται για την εισαγωγής στα ΤΕΦΑΑ, προκύπτουν από το γινόμενο του τελικού βαθμού με το 200.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής σε δημόσια ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...