Home / 1stpage / Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στους διαδραστικούς πίνακες

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στους διαδραστικούς πίνακες

Δημοσιεύτηκε: 10:28 πμ Μάρτιος 5th, 2022  


Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή τεχνολογία προανήγγειλε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνοντας την εγκατάσταση πάνω από 36.000 διαδραστικών πινάκων στα σχολεία, συνολικής αξίας 148 εκ. ευρώ.

Το έργο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο κάθε διαδραστικός πίνακας, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, θα κοστίσει  περίπου 4.100 ευρώ. Οι διαδραστικοί πίνακες θα εγκατασταθούν μόνο σε αίθουσες που διαθέτουν τη σχετική υποδομή.

Οι προδιαγραφές

Ο προϋπολογισμός των 148 εκ. ευρώ περιλαμβάνει:

  • Διαδραστικά συστήματα μάθησης – διαδραστικοί πίνακες.
  • Κατάλληλο λογισμικό δημιουργίας και προβολής ψηφιακών διαδραστικών μαθημάτων, καθώς και εμπλουτισμένα ψηφιακά πρότυπα μαθήματος, ώστε οι εκπαιδευτικοί να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάσουν το δικό τους πολυμεσικό υλικό για τα επόμενα μαθήματα.
  • Εκπαιδευτικό υλικό για τη χρήση του προσφερόμενου λογισμικού, αναρτημένο στο διαδίκτυο (σε χώρο προσβάσιμο από τους εκπαιδευτικούς) για όλη την περίοδο εγγύησης και
  • Υπηρεσίες εγκατάστασης και δικτύωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας το εν λόγω έργο ενισχύει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, καθώς εισάγει τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην καρδιά της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αυτή που λαμβάνει χώρα στην αίθουσα διδασκαλίας.

H ένταξη και αξιοποίηση των διαδραστικών πινάκων στη διδασκαλία του συνόλου των γνωστικών αντικειμένων, υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας, αναμένεται να:

  • ενισχύσει ποσοτικά και ποιοτικά την αλληλεπίδραση μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών,
  • προωθήσει συνεργατικές τεχνικές στην προσέγγιση και επεξεργασία του εκπαιδευτικού υλικού,
  • τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών, ωθώντας τους να συμμετέχουν περισσότερο και ουσιαστικότερα στη μαθησιακή διαδικασία,
  • διευκολύνει την οργάνωση και παρουσίαση του διαθέσιμου ψηφιακού υλικού προσδίδοντας στη διδασκαλία πολυαισθητηριακά χαρακτηριστικά,
  • δημιουργήσει συνθήκες εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής συμπερίληψης με διαφοροποιημένες προσεγγίσεις και εξατομικευμένες παρεμβάσεις σε μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,
  • προωθήσει συμμετοχικές διαδικασίες και κλίμα διαλόγου, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...