Home / 1stpage / Επιμόρφωση για 25.000 εκπαιδευτικούς στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία

Επιμόρφωση για 25.000 εκπαιδευτικούς στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία

Δημοσιεύτηκε: 5:48 μμ Μάρτιος 23rd, 2022  


Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) απευθύνει πρόσκληση δήλωσης συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των δομών της εκπαίδευσης (Γενική & Ειδική, Α/θμια -Νηπιαγωγείο, Δημοτικό-, Β/θμια –Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., Δ.Υ.Ε.Π., Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ.-), μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους για την υποβολή αιτήσεων για την Επιμόρφωση Γ’ Φάσης στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία στο πλαίσιο των Υποέργων 3-7 «Υλοποίηση επιμόρφωσης» της Πράξης «Επιμόρφωση σε πρακτικές υποστήριξης των μαθητών και των μαθητριών στο πλαίσιο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας (Δ.Δ.)» με κωδικό ΟΠΣ 5032906, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020.

Περιεχόμενο επιμόρφωσης – Θεματικές Ενότητες.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα καλύπτει 5 επιμορφωτικές συναντήσεις ως εξής:

Θεματική Ενότητα 1 (ΘΕ1): Γενικό Θεωρητικό -Εισαγωγή στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία

Θεματική Ενότητα 2 (ΘΕ2): Διαφοροποίηση Κοινωνικού Περιβάλλοντος Μάθησης

Θεματική Ενότητα 3 (ΘΕ3) Διαφοροποίηση για τους μαθητές/τις μαθήτριες με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Θεματική Ενότητα 4 (ΘΕ4): Διαφοροποίηση για τους μαθητές/τις μαθήτριες Ρομά

Θεματική Ενότητα 5 (ΘΕ5):Διαφοροποίηση για τους μαθητές/τις μαθήτριες με προσφυγικό-μεταναστευτικό υπόβαθρο.

Διάρκεια επιμόρφωσης

Η Γ ‘ Φάση επιμόρφωσης αφορά 25.000 εκπαιδευτικούς και θα υλοποιηθεί σε περιόδους ως εξής:

Α’ περίοδος: Απρίλιος-Μάιος 2022

Β’ περίοδος: Ιούνιος- Ιούλιος 2022

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα στη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία θα είναι σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση διάρκειας 14 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα εντάσσονται σε τμήματα κατά σειρά προτεραιότητας της υποβληθείσας αίτησης και λαμβάνοντας υπόψη τη γεωγραφική κατανομή.

Μεθοδολογία υλοποίησης της επιμόρφωσης -Προϋποθέσεις συμμετοχής

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις διδακτικές συναντήσεις τριών (3) ωρών και μία δύο (2) ωρών σύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης και ολοκληρώνεται σε πέντε (5) εβδομάδες. Επισημαίνεται ότι οι δεκατέσσερις (14) ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης θα κατανεμηθούν στο παραπάνω χρονικό διάστημα, με την διεξαγωγή μιας συνάντησης ανά εβδομάδα.

Οι επιμορφώσεις θα πραγματοποιηθούν από Επιμορφωτές/Επιμορφώτριες των Εκπαιδευτικών, οι οποίοι/ες έχουν επιμορφωθεί κατά τη Β’ φάση της επιμόρφωσης.

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιασκέψεων και το υλικό των μαθημάτων θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ι.Ε.Π. (moodle).

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιμορφούμενων είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα την εξ αποστάσεως επιμόρφωση. Επιθυμητά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

1. Desktop H/Y ή Laptop

2. Windows 7 ή νεότερα

3. Εξωτερικό μικρόφωνο και ηχεία ή ακουστικά με μικρόφωνο ή ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχεία στο Laptop και κάμερα

4. Σταθερή ενσύρματη σύνδεση του Η/Υ στο router για την μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης

5. Εγκαταστημένες στον H/Y τις τελευταίες εκδόσεις των φυλλομετρητών (browsers) Google Chrome ή Mozilla

6. Εγκαταστημένο στον Η/Υ το πρόγραμμα Adobe Flash Player

Παρακολούθηση επιμορφώσεων

Οι επιμορφωτικές ώρες των προγραμμάτων θα πραγματοποιούνται σε ώρες εκτός λειτουργίας/ωραρίου της σχολικής μονάδας σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες σύμφωνα με το πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Το υλικό της επιμόρφωσης θα διατίθεται μέσω της υφιστάμενης ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου και ηλεκτρονικής μάθησης (moodle) του Ι.Ε.Π. η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάρτηση των δραστηριοτήτων από τους επιμορφούμενους/νες, καθώς και για την επικοινωνία μεταξύ τους και με τον/την επιμορφωτή/ώτρια σε όλη της διάρκεια του προγράμματος επιμόρφωσης.

Σε περίπτωση που προκύψουν τυχόν αλλαγές στο αναρτημένο επιμορφωτικό υλικό ή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα, οι επιμορφούμενοι/νες θα ενημερώνονται με ηλεκτρονικά μέσα.

Προϋποθέσεις επιτυχούς παρακολούθησης και διαδικασία χορήγησης βεβαιώσεων

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος κάθε επιμορφούμενος/η θα λαμβάνει σχετική βεβαίωση μέσω της Δικτυακής Πύλης e-ΙΕΠ (Μητρώο).

Προκειμένου ο/η επιμορφούμενος/η να θεωρηθεί ότι παρακολούθησε επιτυχώς την εξ αποστάσεως επιμόρφωση οφείλει:

α) να συμπληρώσει τα απογραφικά Δελτία Εισόδου – Εξόδου

β) να υποβάλει συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο αποτίμησης επιμόρφωσης

γ) να συμμετάσχει σε όλες τις επιμορφωτικές συναντήσεις με μέγιστο απουσιών τις δύο (2) ώρες

Σε περίπτωση αποτυχίας της ολοκλήρωσης του προγράμματος δεν είναι δυνατή η επανάληψή του.

Διαδικασία υποβολής δήλωσης συμμετοχής – Επιλογή

Οι ενδιαφερόμενοι/νες εκπαιδευτικοί υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ι.Ε.Π. (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/)ακολουθώντας την αναγραφόμενη στην ιστοσελίδα σχετική διαδικασία.

Η δήλωση συμμετοχής επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/86 για την ακρίβεια και αλήθεια του περιεχομένου των δηλωθέντων στοιχείων καθώς και της πλήρους, ρητής και ανεπιφύλακτης αποδοχής των όρων της παρούσης πρόσκλησης.

Δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις που θα υποβληθούν με άλλο τρόπο στο Ι.Ε.Π.

Προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από την Τετάρτη 23/03/2022 ώρα 15:00 έως και την Τρίτη 05-04-2022 ώρα 15:00

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αναπληρωτές/-ρώτριες με τρίμηνη σύμβαση θα πρέπει να προσέξουν ότι η σύμβασή τους είναι ενεργή (δεν έχει λήξει) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Δελτία εισόδου-εξόδου

Καθώς το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), είναι υποχρεωτική η συλλογή στοιχείων για όλους/ες τους/τις ωφελούμενους/ες, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 1303/2013 και (ΕΕ) 1304/2013.

Ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στην επιμόρφωση, υποχρεωτικά πριν την έναρξη της επιμόρφωσης συμπληρώνουν το «απογραφικό δελτίο εισόδου», το οποίο είναι ενσωματωμένο στην δήλωση συμμετοχής.

Αντίστοιχα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα συμπληρώσουν υποχρεωτικά το «απογραφικό δελτίο εξόδου», ώστε να λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...