Home / 1stpage / Αμοιβή των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις εξετάσεις για τα Πρότυπα και στην κλήρωση στα Πειραματικά Σχολεία

Αμοιβή των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις εξετάσεις για τα Πρότυπα και στην κλήρωση στα Πειραματικά Σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 2:12 μμ Μάρτιος 31st, 2022  


Με διάταξη η οποία ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία σήμερα στη Βουλή, καθορίζεται αποζημίωση και για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στη διεξαγωγή των εξετάσεων εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και των κληρώσεων εισαγωγής στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.).

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει το ύψος των αμοιβών.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις εξετάσεις για τα Πρότυπα Σχολεία ήταν «εθελοντική».

Οι εξετάσεις φέτος για τα Πρότυπα θα γίνουν Σάββατο 7 Μαϊου και η κλήρωση για τα Πειραματικά την Παρασκευή 6 Μαϊου.

Ειδικότερα η διάταξη , όπως ψηφίστηκε στη Βουλή, έχει ως εξής:

Στην παρ. 4 του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), περί της έκδοσης κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον καθορισμό αποζημίωσης για τους εκπαιδευτικούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και το λοιπό προσωπικό που αποδεδειγμένα συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, βαθμολόγησης / αναβαθμολόγησης και έκδοσης αποτελεσμάτων εξετάσεων, καθώς και στην οργάνωση και διεξαγωγή σχολικών αγώνων και διοργανώσεων, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

α) το πρώτο εδάφιο, τροποποιείται, αα) με την προσθήκη πρόβλεψης για καθορισμό αποζημίωσης και για την περίπτωση της διεξαγωγής εισαγωγικών εξετάσεων στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και κληρώσεων για την εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.),αβ) με την κατάργηση της πρόβλεψης για έκδοσης της σχετικής υπουργικής απόφασης το αργότερο έως 31.12.2016 και γίνονται νομοτεχνικές βελτιώσεις,

β) καταργείται το δεύτερο εδάφιο, γ) στο τρίτο εδάφιο γίνονται νομοτεχνικές βελτιώσεις, και η παρ. 4 του άρθρου 21 διαμορφώνεται ως εξής:

«4. Ειδικά, για τους εκπαιδευτικούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και το λοιπό προσωπικό που αποδεδειγμένα συμμετέχουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις διαδικασίες οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, βαθμολόγησης /αναβαθμολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων των:

α) γενικών και ειδικών εξετάσεων ή άλλης διαδικασίας εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,

β) εξετάσεων ιδιωτικών, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) και Επαγγελματικών Σχολών (Ε.ΠΑΣ.),

γ) εξετάσεων ελληνομάθειας,

δ) εξετάσεων χορήγησης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας και

ε) εξετάσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και κληρώσεων για εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.), καθώς και στις διαδικασίες αναβαθμολογήσεων γραπτών δοκιμίων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθορίζεται αποζημίωση με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, μη υπολογιζόμενου στην περίπτωση αυτή του ορίου της παρ. 3.

Με όμοια απόφαση καθορίζονται οι αποζημιώσεις των συμμετεχόντων στην οργάνωση και διεξαγωγή σχολικών αγώνων και διοργανώσεων (αθλητικοί αγώνες και διοργανώσεις, ενδοσχολικής ή τοπικής ή περιφερειακής ή πανελλήνιας ή διεθνούς εμβέλειας), καθώς και κάθε είδους συναφείς και αναγκαίες δαπάνες, όπως οι δαπάνες αποζημίωσης (ημερήσιας, ανά αγώνα, αναδιοργάνωση κ.λπ.), μετακίνησης, διαμονής, διατροφής, καθώς και λοιπές δαπάνες, οι οποίες περιγράφονται στην εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση, μη τηρουμένων των διατάξεων της παρ. 3″.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...