Home / 1stpage / Αξιολόγηση: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα «φασόν» κείμενα και για τους 114 Διευθυντές που δεν κατέθεσαν την Ετήσια Έκθεση

Αξιολόγηση: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα «φασόν» κείμενα και για τους 114 Διευθυντές που δεν κατέθεσαν την Ετήσια Έκθεση

Δημοσιεύτηκε: 2:43 μμ Μάρτιος 11th, 2022  


Ανοίγει, εκ νέου, τη Δευτέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΕΠ:

Α. Για τους Διευθυντές σχολικών μονάδων που ήδη κατέθεσαν «φασόν» κείμενα, προκειμένου να επανυποβάλουν εξειδικευμένα κείμενα, που ανταποκρίνονται στο κάθε σχολείο, καθ’ όσον τα κείμενα «φασόν» είναι μη σύννομα, όπως κατ’ επανάληψη τονίστηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Β. Για τους 114 Διευθυντές Σχολείων που δεν υπέβαλαν την Ετήσια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου για το έτος 2020-2021 δίνεται μία ακόμη ευκαιρία να τα αναρτήσουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας η πλατφόρμα ανοίγει εκ νέο για τους «114» Διευθυντές, κατόπιν σχετικού αιτήματος ένα μέρος αυτών.

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι να ανακαλέσει της κυρώσεις που ήδη έχει επιβάλλει σε όποιους από τους 114 αναρτήσουν τα κείμενα στην πλατφόρμα του ΙΕΠ.

Υπενθυμίζεται ότι στους «114» Διευθυντές επιβλήθηκαν ονομαστικά, οι εξής κυρώσεις:

  • αναστέλλεται οιαδήποτε διαδικασία εξέλιξης,
  • συμπεριλαμβανομένηςτης αυτόματης μισθολογικής εξέλιξης.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτσης σε πρόσφατη ενημερωτική τηλεσυνάντηση με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου από όλη την Ελλάδα:

  • Κατέστησε σαφές ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα φασόν κείμενα της αξιολόγησης ως μη υποβληθέντα και να ζητήσουν από τους διευθυντές σχολικών μονάδων που τα κατέθεσαν την επανυποβολή τους με εξειδικευμένα κείμενα, που ανταποκρίνονται στο κάθε σχολείο, καθ’ όσον τα κείμενα φασόν είναι μη σύννομα, όπως κατ’ επανάληψη τονίστηκε.
  • Συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε ότι οι ΣΕΕ δεν θα πρέπει να υποβάλουν σχόλια επ’ αυτών, αλλά να ζητήσουν να κατατεθούν εκ νέου.
  • Οσον αφορά τις κυρώσεις επί των κειμένων φασόν, ουδέποτε αποκλείστηκαν.

Προειδοποίηση

Για τα «φασόν» κείμενα το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο που έστειλε στα σχολεία στις 26-10-21, προειδοποιούσε:

«Η ανάρτησή σας στην πλατφόρμα του ΙΕΠ του προδιαμορφωμένου κειμένου αξιολόγησης , το οποίο δεν περιέχει εξατομικευμένα στοιχεία ανά κατηγορία κατά τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες διατάξεις και δεν έχει λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας, δεν πληροί τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο , συνεπώς δεν είναι σύννομη και θεωρείται μη γενομένη».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...