Home / 1stpage / Δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών σε Ευρωπαϊκές χώρες πριν γίνουν μέλη της ΕΕ

Δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών σε Ευρωπαϊκές χώρες πριν γίνουν μέλη της ΕΕ

Δημοσιεύτηκε: 6:14 μμ Φεβρουάριος 3rd, 2022  


Δεν είναι δυνατή η αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών η οποία έχει προσφερθεί σε Ευρωπαϊκές χώρες πριν αυτές γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο το υπουργείο Παιδείας, διαβίβασε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει τα εξής στο έγγραφο:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 11 του 4354/2015 και τις οδηγίες της αριθμ. 2/31029/ΔΕΠ/6-5-2016 εγκυκλίου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών επί του άρθρου αυτού, «ως προϋπηρεσία που αναγνωρίζεται για την εξέλιξη των υπαλλήλων, που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος, στα μισθολογικά κλιμάκια του άρθρου 9 του παρόντος, λαμβάνεται η υπηρεσία που προσφέρεται σε φορείς της παραγράφου 1 του άρθρου 7 των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου».

Κατόπιν των αναωτέρω η απασχόληση με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες του Δημοσίου, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ κεφ Α του ν. 3429/2005 των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζεται για το χρονικό διάστημα μετά την ένταξη του κράτους μέλους στην Ε.Ε. και ειδικότερα για προϋπηρεσίες που παρασχέθηκαν στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία από την ημερομηνία επίσημης ένταξης τους στην Ε.Ε., ήτοι 1-1-2007 και εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις του νόμου. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατή η αναγνώριση προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί στις ανωτέρω χώρες για χρονικό διάστημα προγενέστερο της ως άνω ημερομηνίας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...