Home / 1stpage / Ποια σχολεία που θα παραμείνουν τελικά κλειστά και αύριο Παρασκευή

Ποια σχολεία που θα παραμείνουν τελικά κλειστά και αύριο Παρασκευή

Δημοσιεύτηκε: 5:57 μμ Ιανουάριος 27th, 2022  


Αλλάζουν τα δεδομένα όσον αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων αύριο Παρασκευή. Ενώ χθες Τετάρτη είχε ανακοινωθεί ότι στην Αττική και στην Κρήτη θα μείνουν κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, σήμερα υπάρχει αναθεώρηση της απόφασης αυτής.

Συγκεκριμένα σε σημερινή του ανακοίνωση του ο Δήμος Ηρακλείου σημειώνει:

«Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Σχολικές Μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και ως εκ τούτου της δυνατότητας εφαρμογής του πρωτοκόλλου της πανδημίας, όπως αποφάσισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλα Καλογεράκη- Αρχοντάκη.

Παραμένει σε αναστολή λειτουργίας για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου το Δημοτικό Σχολείο Καρκαδιώτισσας, λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ακόμη στην περιοχή.

Σχετικά με την λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει ότι, θα παραμείνουν κλειστοί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου μόνο οι απομακρυσμένοι παιδικοί και συγκεκριμένα τις περιοχές: Παλιανή, Ασίτες, Δαφνές, Κυπαρίσι, Πανεπιστήμιο, ενώ οι υπόλοιποι θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παραπάνω Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά από Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.»

Ανοιχτά τα σχολεία στο δήμο Χανίων – Ποια σχολεία εξαιρούνται

Στο δήμο Χανίων ανοικτά είναι όλα τα σχολεία από σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με εξαίρεση το Δημοτικό Σχολείο Κατοχωρίου και το Νηπιαγωγείο Κεραμειών.

Στο δήμο Σφακίων κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για σήμερα και αύριο, με εξαίρεση τα νηπιαγωγεία του Βουβά και της Σκαλωτής.

Τι ισχύει για τον Δήμο Ρεθύμνου

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής και η Κοινωνική Υπηρεσία με αρμόδια την Αντιδήμαρχο Δρ Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, ενημερώνουν τους/τις συμπολίτες/τισσες ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης κανονικά λειτουργούν, από σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεργασία με τους Διευθυντές Α’ θμιας Εκπ/σης κ. Λ. Καρβούνη και Β’ θμιας Εκπ/σης κ. Ι. Γαζανό, δεδομένης της ανακοινωθείσας απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Μαίρης Λιονή, να εκτιμήσει κάθε Δήμος του Ρεθύμνου ξεχωριστά, ανάλογα με τις επικρατούσες κατά τόπο συνθήκες, για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της γεωγραφικής του επικράτειας.

Το ίδιο ισχύει και για τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα, Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Ρεθύμνης. Θα επαναλειτουργήσουν κανονικά.

Σε ότι αφορά περιφερειακά σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης τα οποία λειτουργούν σε περιοχές που σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, θα αξιολογηθεί η δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης των μελών της εκπαιδευτικής τους κοινότητας από το Διευθυντή του κάθε σχολείου και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δ/ντή Α’ θμιας και Β’ θμιας και τους γονείς, θα αποφασιστεί εάν θα λειτουργήσουν και με ποιο τρόπο θα διεξαχθούν τα μαθήματα.

Η ΑΤΤΙΚΗ

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι όσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Αττικής η τελική απόφαση για την λειτουργία τους θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr υπάρχουν εισηγήσεις τόσο στην Αττική όσο και στην Κρήτη για αλλαγή της χθεσινής απόφασης για αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων μέχρι και την Παρασκευή. Στην Αττική υπάρχουν σκέψεις η λειτουργία ή η αναστολή λειτουργίας των σχολείων να μην είναι ενιαία σε όλη την περιφέρεια αλλά να εξεταστεί κατά Δήμο. Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η Κρήτη και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι η λειτουργία των σχολικών μονάδων του Ηρακλείου αύριο Παρασκευή.

Με λίγα λόγια θα αξιολογηθεί η δυνατότητα ασφαλούς μετακίνησης των μελών της εκπαιδευτικής τους κοινότητας και θα αποφασιστεί εάν θα λειτουργήσουν και με ποιο τρόπο θα διεξαχθούν τα μαθήματα.

Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται αναλυτική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τις τελευταίες αποφάσεις των Δήμων και των Περιφερειών μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί για αύριο Παρασκευή η μη λειτουργία των σχολικών μονάδων:

  • Χίος
  • Δήμοι Φλώρινας και Αμυνταίου
  • Δήμος Θηβαίων
  • Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων
  • Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
  • Δήμος Καλαβρύτων
  • Νάξος

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...