Home / 1stpage / Εγκύκλιος: Αιτήσεις μετάταξης/απόσπασης εκπαιδευτικών

Εγκύκλιος: Αιτήσεις μετάταξης/απόσπασης εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 4:19 μμ Δεκέμβριος 1st, 2021  


Τρίτη εγκύκλιο με οδηγίες προς τους φορείς προέλευσης και υποδοχής για την υλοποίηση του Β’ Κύκλου Κινητικότητας έτους 2021, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Εγκύκλιο με οδηγίες σχετικά με αιτήσεις μετάταξης/απόσπασης εκπαιδευτικών που υποβάλλονται μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, εξέδωσε πρόσφατα και το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη του β’ κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έτους 2021 στην ιστοσελίδα του: www.apografi.gov.gr. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στο ανωτέρω σχετικό έως και 28/11/2021.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να λάβουν γνώση του Ν.4440/2016 όπως ισχύει, καθώς και των πιο πρόσφατων εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.apografi.gov.gr επιλέγοντας στη συνέχεια Κινητικότητα Θεσμικό πλαίσιο.

Εφιστούμε την προσοχή στα ακόλουθα:

1) Εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων οι υπάλληλοι που διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την προς κάλυψη θέση, υποβάλλουν, ηλεκτρονικά, αίτηση στην υπηρεσία υποδοχής. Οι αιτήσεις προτίμησης μπορούν να υποβάλλονται για δέκα συνολικά θέσεις έως και τριών (3) φορέων κατ` ανώτατο όριο. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (75Α’) και η ανακρίβεια των δηλούμενων στοιχείων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

2) Οιμετατάξειςτωνεκπαιδευτικώνπρωτοβάθμιαςκαιδευτεροβάθμιαςεκπαίδευσης σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων, κατ’ εφαρμογή του ν. 4440/2016 (224Α’), δύναται να διενεργούνται και σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι συναινούν
απόφοιτος Τ.Ε.Ι. (όχι Α.Ε.Ι.) στην εκπαίδευση μπορεί να ανήκει σε κλάδο κατηγορίας ΠΕ αλλά στη διοίκηση θα καταταγεί σε κλάδο κατηγορίας ΤΕ).

Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει, αμέσως μετά την υποβολή της, να αποστείλουν την οριστικοποιημένη αίτησή τους σε μορφή PDF στη Διεύθυνση όπου ανήκουν οργανικά.

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης οφείλουν να εισέλθουν στο σύστημα, να λάβουν γνώση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί από τους εκπαιδευτικούς της αρμοδιότητάς τους και να αποστείλουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μεν Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Διοίκησης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Α’ Κινητικότητας Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε. οι δε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τμήμα Β’ Κινητικότητας Εκπαιδευτικού Προσωπικού Δ.Ε. της ίδιας Διεύθυνσης, μόνο με email στο protocol@minedu.gov.gr και όχι ταχυδρομικά, μόνο την αίτηση του εκπαιδευτικού την οποία υπέβαλε στο apografi.gov.gr μέχρι 30 – 11 – 2021 ή έγγραφο ότι δεν υποβλήθηκαν αιτήσεις μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας στον β’ κύκλο κινητικότητας 2021. (Εφιστούμε την προσοχή στις Δ.Π.Ε. και Δ.Δ.Ε., που θα παραλάβουν από τους εκπαιδευτικούς τις αιτήσεις νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, να μεριμνήσουν ώστε να τις ελέγξουν εκ νέου, διότι μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τις προτιμήσεις αλλά και ανάκληση ολόκληρης της αίτησης. Επιπλέον στο θέμα του διαβιβαστικού να αναφέρεται ρητά αν πρόκειται για αίτηση μετάταξης, απόσπασης ή αν περιλαμβάνει και τις δύο περιπτώσεις.)

Στη συνέχεια, προκειμένου τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ) να εξετάσουν τη δυνατότητα αποδέσμευσης των εκπαιδευτικών που έχουν υποβάλει αίτηση από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, θα πρέπει, το αργότερο εντός μίας εβδομάδας από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, ήτοι μέχρι 03-12-2021 να αποσταλούν όλα τα παρακάτω δικαιολογητικά σε ένα αρχείο pdf για τον κάθε εκπαιδευτικό μόνο με email στο protocol@minedu.gov.gr και όχι ταχυδρομικά, το οποίο θα έχει ως ονομασία το επώνυμο του εκπαιδευτικού, τον Αριθμό Μητρώου του και τη λέξη ΜΕΤΑΤΑΞΗ ή ΑΠΟΣΠΑΣΗ ή και τα δύο αν αφορά και τις δύο υπηρεσιακές μεταβολές. (π.χ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ-252525-ΜΕΤΑΤΑΞΗ.pdf):

1) Απλό αντίγραφο πτυχίου ή πτυχίων

2) Πρόσφατο Πιστοποιητικό Υπηρεσιακών Μεταβολών, το οποίο να είναι πλήρες και στο οποίο θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρονται τα παρακάτω:

i) η ημερομηνία μονιμοποίησης

ii) οι εκπαιδευτικές άδειες και οι άδειες άνευ αποδοχών (χρονικό διάστημα από….εώς…). Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει χρήση να αναφέρεται ρητά.

iii) εάν ο εκπαιδευτικός έχει συμπληρώσει διετία από το διορισμό και εάν έχει συμπληρώσει διετία: α) από προηγούμενη μετάταξη για τη διενέργεια νέας μετάταξης ή απόσπασης και β) από προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια νέας απόσπασης.
iv) εάν έχει γίνει ανάκληση μετάταξης ή απόσπασης τα τελευταία δύο χρόνια καθώς σύμφωνα με το αρ. 27 του ν.4807/2021 (96Α’) : «Αν υπάλληλος παραβεί την υποχρέωση ανάληψης υπηρεσίας εντός της ως άνω κατά περίπτωση προβλεπόμενης αποκλειστικής προθεσμίας ή η απόφαση μετακίνησης ανακληθεί, κατόπιν αιτήσεως του υπαλλήλου, για λόγους που δεν αφορούν τη νομιμότητα της πράξης, δεν επιτρέπεται να αποσπαστεί ή να μεταταχθεί με γενικές ή ειδικές διατάξεις προ της παρόδου δύο (2) ετών από το πέρας της αποκλειστικής προθεσμίας ανάληψης ή από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ανάκλησης, με εξαίρεση τους λόγους υγείας της παρ. 5 του άρθρου 7.»

3) Βεβαίωση ελέγχου γνησιότητας δικαιολογητικών προσωπικού μητρώου εκπαιδευτικού.

Οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλλουν αίτηση για αποδέσμευση δεδομένου ότι, υποβάλλοντας αίτηση μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, οι Υπηρεσίες προβαίνουν σε οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να τηρηθούν οι διαδικασίες όπως αναφέρονται στην παρ. 6 αρ.3 του Ν. 4440/2016 (224Α’) όπως ισχύει: «[…]Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δύναται να μεταταγούν ή να αποσπαστούν σε φορείς της παραγράφου 1 μόνο μέσω του ΕΣΚ, τηρουμένων των ισχυουσών διατάξεων για την αποδέσμευσή τους από την άσκηση εκπαιδευτικών καθηκόντων».

Επιπλέον, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, κατά τον έλεγχο προϋποθέσεων μετακίνησης μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας αν δεν έχετε λάβει από την Υπηρεσία μας απάντηση σχετικά με την αποδέσμευση ή μη των εκπαιδευτικών, επιλέγετε από τον πίνακα Αποτέλεσμα Ελέγχου Προϋποθέσεων Μετακίνησης, το πεδίο «Ο Έλεγχος προϋποθέσεων μετακίνησης εκκρεμεί» και στις παρατηρήσεις συμπληρώνετε το ακόλουθο κείμενο: «Εκκρεμεί η έγκριση ή μη της αποδέσμευσης από την άσκηση των εκπαιδευτικών καθηκόντων, σύμφωνα με την παρ. 6 του αρ.3 του Ν.4440/2016 (ΦΕΚ 224Α’). Μόλις εκδοθεί η σχετική απόφαση από την Κ.Υ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα σας την αποστείλουμε αμελλητί.»

Τέλος, η επικοινωνία των εκπαιδευτικών για την πορεία της αίτησής τους θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά, οι οποίες εφόσον χρειάζονται ενημέρωση ή επιπλέον διευκρινίσεις, θα επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία. Παρακαλούμε για την κοινοποίηση του παρόντος στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...