Home / 1stpage / Ζ. Μακρή: Πιθανή αφαίρεση γονικής μέριμνας και ποινική τιμωρία για τους αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Ζ. Μακρή: Πιθανή αφαίρεση γονικής μέριμνας και ποινική τιμωρία για τους αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Δημοσιεύτηκε: 6:03 μμ Νοέμβριος 24th, 2021  


«Επειδή με τις τροποποιήσεις που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργήθηκε το πταίσμα, το Υπουργείο μας, η κ. Κεραμέως και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, από κοινού ανέλαβαν μια πρωτοβουλία και ήδη επεξεργάζονται την διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι είναι ένα ελαφρύ πλημμέλημα ώστε και αυτό το νομικό κενό να καλυφθεί. Μείζονα σημασία έχει να αντιληφθούμε ότι δεν είναι μόνο υποχρέωση γονέων και κηδεμόνων τα παιδιά να διδαχθούν, είναι και δικαίωμα των ίδιων των παιδιών. Άρα πέρα από την διάσταση που θα έχει η πιθανή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας από γονείς ή κηδεμόνες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στερώντας τους αυτό το δικαίωμα, θα έχει πια και την ποινική τιμωρία» επεσήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα έρθει τάχιστα στην βουλή.

Για τα παιδιά που δεν φοιτούν αυτή την στιγμή λόγω των γονιών τους που δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και είναι μερικές δεκάδες, το Υπουργείο έχει μια διαδικασία, λόγω της αυτονομίας της σχολικής μονάδας, εξήγησε η υφυπουργός. Ο διευθυντής εγγράφως ενημερώνει τους γονείς, εν συνεχεία αν δεν υπάρχει ανταπόκριση ή διαφοροποίηση απευθύνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες ή μπορεί να το κάνει και ταυτόχρονα, καθώς επίσης και στην εισαγγελική αρχή, η οποία επιλαμβάνεται για τον τρόπο που ασκείται η γονική μέριμνα.

Αναφορικά με το πώς και αν μπορούν οι μαθητές εφόσον επιστρέψουν στο σχολείο τους, να μην χάσουν την χρονιά τους, η κ. Μακρή ξεκαθάρισε πως το Υπουργείο δεν έχει αποφασίσει κάτι σχετικά, υπογραμμίζοντας πως ο αριθμός των απουσιών δεν τίθεται αυθαίρετα. «Είναι ο αριθμός που κατά τους παιδαγωγούς δεν δικαιολογεί το παιδί να προχωρήσει στην επόμενη τάξη γιατί δεν έχει καλύψει την ύλη. Είναι μιας τάξεως θέμα και πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά θα χάσουν την χρονιά τους και είναι μιας άλλης τάξεως θέμα το να προχωρήσει ένα παιδί στην επόμενη βαθμίδα χωρίς να έχει καλύψει την ύλη της προηγούμενης. Είναι ένα θέμα για το οποίο κανείς δεν μπορεί να αποφασίσει αβασάνιστα».

Πηγή: www.ertnews.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...