Τρίτη, 30/11/2021, 14:37


Home / 1stpage / Έρχεται νέα εγκύκλιος στα σχολεία με οδηγίες για την αξιολόγηση μετά την απόφαση του Εφετείου

Έρχεται νέα εγκύκλιος στα σχολεία με οδηγίες για την αξιολόγηση μετά την απόφαση του Εφετείου

Δημοσιεύτηκε: 10:29 πμ Οκτώβριος 21st, 2021  


Εγκύκλιο με οδηγίες για την αξιολόγηση, μετά την απόφαση του Εφετείου, με την οποία κρίθηκε παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, αναμένεται να αποσταλεί σήμερα από το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα σχολεία της χώρας.

Την εγκύκλιο θα συνοδεύει το κείμενο της απόφασης του Εφετείου.

Παράλληλα η ίδια εγκύκλιος θα ορίζει παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των εκθέσεων αξιολόγησης του περσινού σχολικού έτους καθώς και της συγκρότησης ομάδων σχεδίων δράσης για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων του τρέχοντος σχολικού έτους 2021-22.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΙΕΠ, κατατέθηκαν οι εκθέσεις από 7094 σχολεία, σε σύνολο 13.700 σχολείων

Στο μεταξύ στο χρονικό αυτό διάστημα των δύο εβδομάδων και συγκεκριμένα στις 13 Οκτωβρίου εκδόθηκε η απόφαση του Εφετείου, με την οποία η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση κρίθηκε παράνομη, προσωρινώς εκτελεστή και για κάθε παράβαση της απόφασης χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν σε σχολεία, ΑΕΙ, Κολλέγια, ΙEΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ

Η προθεσμία για την κατάθεση των εκθέσεων για το προηγούμενο σχολικό έτος έληξε στις 10 Οκτωβρίου, αλλά “σιωπηρώς” δόθηκε παράταση από το υπουργείο Παιδείας, οπότε η πλατφόρμα του ΙΕΠ εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή.

Επίσης, εχθές, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου έληξε και η προθεσμία συγκρότησης ομάδων σχεδίων δράσης για την αυτοαξιολόγηση των σχολείων του τρέχοντος σχολικού έτους 2021-22.

Τι προβλέπεται για την εσωτερική αξιολόγηση από τη σχετική υπουργική απόφαση;

Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 11 της υπουργικής απόφασης “Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο” ΦΕΚ 4189/Β/10-9-2021:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  "SOS" από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς εκπαιδευτικούς

“ Κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, οι σχολικές μονάδες προβαίνουν σε γενική εκτίμηση του έργου και των λειτουργιών της σχολικής μονάδας του προηγούμενου έτους (2020-21), και υποβάλλουν συνοπτική Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του Ι.Ε.Π., πριν τη διαδικασία του Συλλογικού Προγραμματισμού που προβλέπεται στο άρθρο 4 της παρούσας και όχι αργότερα από το τέλος Σεπτεμβρίου 2021”.

Με βάση την παραπάνω διάταξη που δεν παραπέμπει υποχρεωτικά σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, σε πολλές σχολικές μονάδες την έκθεση αποτίμησης την συνέταξε και την ανάρτησε ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας χωρίς να συγκαλέσει Σύλλογο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«SOS» από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς εκπαιδευτικούς

«SOS» εκπέμπει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποφύγουν ...