Τελευταία Νέα

Κυριακή, 24/10/2021, 15:25


Home / 1stpage / ΔΟΕ: Τα επόμενα βήματα μετά τη χθεσινή απεργία

ΔΟΕ: Τα επόμενα βήματα μετά τη χθεσινή απεργία

Δημοσιεύτηκε: 4:31 μμ Οκτώβριος 12th, 2021  


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε συνεδριάσεις και σε καμία ενέργεια για την υλοποίηση της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης, της Υ.Α. 108906/ΓΔ4/10-9-2021, πριν την ανακοίνωση της απόφασης και τις ενέργειές μας που θα ακολουθήσουν και πρόκειται να ανακοινωθούν αμέσως μετά.

Παράλληλα η ΔΟΕ  τονίζει  ότι η απεργία αποχή π συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου.

Η ΔΟΕ σχολιάζοντας τη χθεσινή 24ωρη απεργία του κλάδου σημειώνει:

  • Η απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί μια λαμπρή στιγμή στην ιστορική πορεία του Κλάδου. Με ποσοστά συμμετοχής πάνω από 70% και με μια μεγαλειώδη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό και την αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης .
  • Η πορεία ξεκίνησε από το Εφετείο της Αθήνας όπου η δικαιοσύνη δέχτηκε καίρια χτυπήματα από τις παρεμβάσεις του Υ.ΠΑΙ.Θ. Κουρελιάστηκαν η αρχή του φυσικού δικαστή, η αρχή της αμεροληψίας και η αρχή της δημοσιότητας προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση της Υπουργού Παιδείας να «τρέξουν» άμεσα όλες οι διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης δίχως κανένα σεβασμό σε στοιχειώδεις κανόνες δικαίου.
  • Ο κλάδος θα συνεχίσει να δίνει δυναμικά τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου μέχρι την τελική νίκη.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αιτήσεις για επιμόρφωση μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και αναπληρωτών Ψυχολόγων

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Θανάση Κικινή, με βάση τα στοιχεία που έφθασαν από τους Διδασκαλικούς Συλλόγους στα γραφεία της Ομοσπονδίας, τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ξεπέρασαν το 70%.

Το υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ξεχωριστά για Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Περιορίστηκε στη δημοσιοποίηση συγκεντρωτικού ποσοστού συμμετοχής (καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών) 45,57%, και για τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Από 25 Οκτωβρίου οι δηλώσεις συγγραμμάτων από τους φοιτητές

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μετεγγραφές 2021: Από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων

Από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ...