Home / 1stpage / Αιτήσεις εκπαιδευτικών (μονίμων/αναπληρωτών) για εξ αποστάσεως επιμόρφωση

Αιτήσεις εκπαιδευτικών (μονίμων/αναπληρωτών) για εξ αποστάσεως επιμόρφωση

Δημοσιεύτηκε: 3:01 μμ Οκτώβριος 8th, 2021  


Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλους τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και στελέχη εκπαίδευσης των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση για τo έτος 2021- 2022 και την εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών τα σχολικά έτη 2021-2022 και 2022-2023 σε όλα τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία της χώρας.

1. ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Σύμφωνα με την ΥΑ 104671/ΓΔ4 (ΦΕΚ Τεύχος B’ 4003/30.08.2021) κατά τα σχολικά έτη 2021-2022 και 2022-2023 υλοποιείται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Π.Π.Σ. η δράση «Πιλοτική Εφαρμογή Προγραμμάτων Σπουδών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Η Πιλοτική Εφαρμογή υλοποιείται σε όλα τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία της χώρας, τα οποία λειτουργούν ως πιλοτικές σχολικές μονάδες.

Οι βασικοί άξονες της Πιλοτικής Εφαρμογής των Προγραμμάτων Σπουδών είναι:

i. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών

ii. Η διδακτική εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών

iii. Η διαμορφωτική αξιολόγηση της εφαρμογής των Προγραμμάτων Σπουδών, μέσω συνεργατικής έρευνας δράσης και δημιουργίας κοινοτήτων εκπαιδευτικών.

Η υλοποίηση της Πιλοτικής Εφαρμογής περιλαμβανόμενης και της επιμόρφωσης αφορά:

1. τους μόνιμους εκπαιδευτικούς των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων

2. τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων

3. τα στελέχη εκπαίδευσης των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων που διδάσκουν τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στην ΥΑ 104671/ΓΔ4/27-08-2021.

2. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών υλοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Ι.Ε.Π. και της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Την υποστήριξη της Πιλοτικής Εφαρμογής υπό την καθοδήγηση Ι.Ε.Π. και Δ.Ε.Π.Π.Σ. και σε συνεργασία με τα στελέχη εκπαίδευσης αναλαμβάνουν επιστημονικές ομάδες που συγκροτούνται ανά γνωστικό αντικείμενο στο πλαίσιο των Πράξεων «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα Προγράμματα Σπουδών και το εκπαιδευτικό υλικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και «Αναβάθμιση των Προγραμμάτων Σπουδών και Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Κάθε ομάδα αποτελείται από έναν Επόπτη Πιλοτικής Εφαρμογής και έναν ή περισσότερους Υποστηρικτές-Επιμορφωτές Πιλοτικής Εφαρμογής.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 οι Υποστηρικτές-Επιμορφωτές Πιλοτικής Εφαρμογής επιμορφώνουν στα νέα Προγράμματα Σπουδών τους εκπαιδευτικούς όλων των πιλοτικών σχολικών μονάδων. Μετά το πέρας της επιμόρφωσης και καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών ετών 2021-2022 και 2022-2023 οι Υποστηρικτές-Επιμορφωτές Πιλοτικής Εφαρμογής υπό την εποπτεία των Εποπτών Πιλοτικής Εφαρμογής υποστηρίζουν και καθοδηγούν τους εκπαιδευτικούς του τμήματος που επιμόρφωσαν στην εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή υλοποίησή τους μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης δραστηριοτήτων, του αναστοχασμού και της ανατροφοδότησης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...