Home / 1stpage / Για ποιους φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΙΕΚ είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Για ποιους φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΙΕΚ είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Δημοσιεύτηκε: 1:17 μμ Σεπτέμβριος 9th, 2021  


Διάταξη με την οποία η οποία προβλέπει την υποχρέωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και για τους φοιτητές των ΑΕΙ και σπουδαστές των ΙΕΚ , οι οποίοι συμμετέχουν σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διεξάγεται σε νοσοκομεία και ιδιωτικές δομές υγείας, ψηφίστηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα η διάταξη

Αναφέρει ρητά ότι το προσωπικό των δομών που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 206 του ν. 4820/2021 (Α’ 130) που εμβολιάζεται υποχρεωτικά συμπεριλαμβάνει και τα φυσικά πρόσωπα που διεξάγουν πρακτική άσκηση με φυσική παρουσία στο πλαίσιο εκπαιδευτικής διαδικασίας προγραμμάτων σπουδών δημόσιων ή ιδιωτικών εκπαιδευτικών δομών οποιασδήποτε βαθμίδας.

Θέτει ειδική προθεσμία για την πρώτη ή μοναδική δόση των φοιτητών και σπουδαστών, για τους οποίους εισάγεται υποχρέωση εμβολιασμού, ώστε να δοθεί επαρκής χρόνος συμμόρφωσής τους.

Τροποποιεί το χρονικό σημείο της άρσης του ειδικού διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων, ώστε με την πραγματοποίηση της πρώτης ή μόνης δόσης εμβολιασμού και όχι με την πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, να αίρεται η αναστολή με απόφαση του φορέα.

Προβλέπει ότι, μέχρι την πραγματοποίηση της πρώτης ή της μοναδικής δόσης, όπως επίσης σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζομένου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας.

Προβλέπει επίσης κυρώσεις και για τους ιδιώτες υπόχρεους, που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες στις αναφερόμενες στο τροποποιούμενο άρθρο δομές, κατά παράβαση της υποχρέωσης εμβολιασμού.

Τέλος προβλέπονται κυρώσεις και για τους φοιτητές και σπουδαστές, που συμμετέχουν σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία κατά τα ανωτέρω, κατά παράβαση της υποχρέωσης εμβολιασμού (άρθρο 1), προβλέπεται κυρώσεις για ψευδές πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ή ψευδή βεβαίωση νόσησης από τον κορωνοϊό (άρθρο 2) του νομοσχεδίου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...