Κυριακή, 25/07/2021, 04:49


Home / 1stpage / Επιπλέον μόρια για τους «άριστους» εκπαιδευτικούς της ατομικής αξιολόγησης που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο

Επιπλέον μόρια για τους «άριστους» εκπαιδευτικούς της ατομικής αξιολόγησης που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο

Δημοσιεύτηκε: 6:20 μμ Ιούνιος 3rd, 2021  


Για τους “άριστους” εκπαιδευτικούς της ατομικής αξιολόγησης που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, υπάρχουν πολλές σκέψεις μεταξύ των οποίων και επιπλέον μόρια στις “κρίσεις” στελεχών εκπαίδευσης, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας απέκλεισε το ενδεχόμενο οικονομικών κινήτρων στους άριστους” εκπαιδευτικούς της ατομικής αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση θα συνδέεται με κίνητρα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για οικονομικά κίνητρα, είπε χαρακτηριστικά  η Ν. Κεραμέως

Για την αυτοαξιολόγηση η υπουργός είπε πως “αντικειμενικά ξεκίνησε ίσως την πιο δύσκολη χρονιά, εν μέσω πανδημίας με πάρα πολλά σχολεία κλειστά, για  μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ΄ ότι μπορούσε κανείς να προβλέψει. Άρα αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί πλήρως από την επόμενη σχολική χρονιά”.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Η Νίκη  Κεραμέως τόνισε ότι θα έρθει με τις αμέσως επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ώστε οι αλλαγές να εφαρμοστούν πλήρως από τη νέα σχολική χρονιά.

«Θα γίνει σε δυο στάδια. Πρώτα η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου και σε δεύτερη φάση η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποί θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και θα «κουμπώνει» με την επιμόρφωση τους», τόνισε.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

«Παρά την πρωτοφανή κρίση με την πανδημία, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις. Είναι ξεκάθαρη δέσμευσή μας να προχωρήσει η αξιολόγηση», σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι μέσα σε μιάμιση ημέρα λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας διαλόγου για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, κατατέθηκαν πάνω από 500 προτάσεις.

Το κεντρικό μήνυμα του νέου Σχεδίου Νόμου για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι “Όποιος αξιολογεί αξιολογείται”.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...