Home / 1stpage / Επιπλέον μόρια για τους «άριστους» εκπαιδευτικούς της ατομικής αξιολόγησης που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο

Επιπλέον μόρια για τους «άριστους» εκπαιδευτικούς της ατομικής αξιολόγησης που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο

Δημοσιεύτηκε: 6:20 μμ Ιούνιος 3rd, 2021  


Για τους “άριστους” εκπαιδευτικούς της ατομικής αξιολόγησης που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, υπάρχουν πολλές σκέψεις μεταξύ των οποίων και επιπλέον μόρια στις “κρίσεις” στελεχών εκπαίδευσης, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας απέκλεισε το ενδεχόμενο οικονομικών κινήτρων στους άριστους” εκπαιδευτικούς της ατομικής αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση θα συνδέεται με κίνητρα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για οικονομικά κίνητρα, είπε χαρακτηριστικά  η Ν. Κεραμέως

Για την αυτοαξιολόγηση η υπουργός είπε πως “αντικειμενικά ξεκίνησε ίσως την πιο δύσκολη χρονιά, εν μέσω πανδημίας με πάρα πολλά σχολεία κλειστά, για  μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ΄ ότι μπορούσε κανείς να προβλέψει. Άρα αυτή η αλλαγή θα εφαρμοστεί πλήρως από την επόμενη σχολική χρονιά”.

Η Νίκη  Κεραμέως τόνισε ότι θα έρθει με τις αμέσως επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ώστε οι αλλαγές να εφαρμοστούν πλήρως από τη νέα σχολική χρονιά.

«Θα γίνει σε δυο στάδια. Πρώτα η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου και σε δεύτερη φάση η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποί θα έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα και θα «κουμπώνει» με την επιμόρφωση τους», τόνισε.

«Παρά την πρωτοφανή κρίση με την πανδημία, προχωράμε τις μεταρρυθμίσεις. Είναι ξεκάθαρη δέσμευσή μας να προχωρήσει η αξιολόγηση», σημείωσε.

Πρόσθεσε, δε, ότι μέσα σε μιάμιση ημέρα λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας διαλόγου για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης, κατατέθηκαν πάνω από 500 προτάσεις.

Το κεντρικό μήνυμα του νέου Σχεδίου Νόμου για την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα είναι “Όποιος αξιολογεί αξιολογείται”.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...