Home / 1stpage / Αντίθετοι οι Πρυτάνεις για τη διαγραφή των 37 νέων τμημάτων «Γαβρόγλου»

Αντίθετοι οι Πρυτάνεις για τη διαγραφή των 37 νέων τμημάτων «Γαβρόγλου»

Δημοσιεύτηκε: 11:42 πμ Ιούνιος 10th, 2021  


Την έντονη διαφωνία, με την πρόθεση της Κυβέρνησης να διαγράψει το σύνολο των 37 πανεπιστημιακών τμημάτων που θεσπίστηκαν με τον νόμο “Γαβρόγλου” και ανεστάλη η έναρξη λειτουργίας με νόμο της Ν. Κεραμέως, διατύπωσαν οι Πρυτάνεις των 10 Πανεπιστημίων που θίγονται από αυτή την απόφαση, στη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση.

Οι Πρυτάνεις εξουσιοδότησαν το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να ζητήσει την έναρξη λειτουργίας ένα μέρος των τμημάτων αυτών που θέτει ως προτεραιότητα το κάθε ΑΕΙ.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και τη Σύνοδο Πρυτάνεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.

Η απόφαση της Κυβέρνησης για τη διαγραφή των 37 νέων τμημάτων “Γαβρόγλου” είναι οριστική. Η ΕΘΑΑΕ το μοναδικό φάκελο που εξετάζει είναι του τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με κατεύθυνση να συγχωνευθεί με άλλο τμήμα του ίδιου Ιδρύματος και να διατηρηθεί ο ιστορικός χαρακτήρας της Σχολής Δημόσιας Υγείας που ιδρύθηκε το 1929 από τον Ελ. Βενιζέλο.

Η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για δημιουργία νέων τμημάτων από τον Κ. Γαβρόγλου προεκλογικά, για ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση.

Τα εν λόγω τμήματα, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, δημιουργήθηκαν:

– χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια,
– χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
– χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό,
– χωρίς καν την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ενώ ο νόμος προέβλεπε τη συμβολή και της αρχής αυτής σε τέτοιου είδους αποφάσεις, ενίοτε και με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, υποτιμώντας έτσι τα Ιδρύματά μας και τις δυνατότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...