Home / 1stpage / 3.000 τα θετικά self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία

3.000 τα θετικά self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 3:22 μμ Μάιος 10th, 2021  


3.000 τα συνολικά θετικά self test 

Τα 3.000 προσεγγίζουν τα συνολικά θετικά self test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στα σχολεία σε πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Προβλήματα στις δηλώσεις των αποτελεσμάτων των self test

Προβλήματα προέκυψαν το βράδυ της Κυριακής, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δηλώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί τα αποτελέσματα των self test. Συγκεκριμένα χθες βράδυ η ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, είχε «πέσει» με αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να μη μπορούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα τους,

Σήμερα, Δευτέρα, 10 Μαϊου επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα, με αποτέλεσμα όσοι προσπάθησαν, να μην μπορούσαν να συνδεθούν σε αυτή.

Υπενθυμίζεται πως τα self test αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στο σχολείο, τα οποία όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-test στο σπίτι τους, ενώ συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ.  Στη συνέχεια, δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...