Home / 1stpage / Γύρω στο 90% των μαθητών και σχεδόν όλοι οι καθηγητές πήγαν χθες στο σχολείο

Γύρω στο 90% των μαθητών και σχεδόν όλοι οι καθηγητές πήγαν χθες στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: 4:46 μμ Απρίλιος 13th, 2021  


«Γύρω στο 90% των μαθητών πήγαν χθες στο σχολείο και από πλευράς καθηγητών πήγαν σχεδόν όλοι, εκτός από τις ειδικές άδειες στα Ειδικά Σχολεία», δήλωσε  ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

Στην αιτίαση ότι, τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν πολύ μεγαλύτερη αποχή από τα σχολεία, την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους, ο Α.Κόπτης έκανε λόγο για «στατιστικό λάθος στα στοιχεία, αφού πολλά παιδιά εκτύπωσαν ή δεν πήγαν βεβαίωση».

Βάσει των στοιχείων, περίπου 300.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό έχουν λάβει τα self tests τους. Για όσους εργάζονται σε κυλικεία ή υπηρεσίες καθαριότητας και δεν τους «βρίσκει το σύστημα» εξήγησε ότι, «δεν βρίσκονται γιατί είναι προσλήψεις μέσω εταιρειών, ανακοινώνοντας ότι, «έχει δοθεί εντολή να μεταβούν στις πλησιέστερες δομές για να υποβληθούν σε τεστ».

Για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που παίρνουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι μίλησε   ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας  διαβεβαίωσε  ότι καλύπτονται είτε με τροποποιήσεις προγραμμάτων είτε με μετακινήσεις.

Άλλωστε, όπως εξήγησε, πρόκειται για κενά που έχουν ήδη αναπληρωθεί δύο και τρεις φορές από την αρχή της σχολικής χρονιάς και συνεχίζουν λόγω της πανδημίας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...