Home / 1stpage / Ανοίγουν τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου – Πότε αναμένεται να ανοίξουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Ανοίγουν τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου – Πότε αναμένεται να ανοίξουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Δημοσιεύτηκε: 3:10 μμ Απρίλιος 7th, 2021  


Υιοθετήθηκε από την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας,η εισήγηση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως να επαναλειτουργήσουν τη δια ζώσης τα Λύκεια από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, με υποχρεωτικά self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στις 6 το απόγευμα η Yπουργός Παιδείας θα κάνει κι επίσημα την ανακοίνωση επαναλειτουργίας των Λυκείων.

Επίσης, αναμένεται εντός της ημέρα να εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Aπόφαση για τα υποχρεωτικά self tests.

Μετά την επαναλειτουργία των λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, θεωρείται πιθανό το άνοιγμα των γυμνασίων μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Απριλίου και για μία μόλις εβδομάδα, μέχρι τη διακοπή των μαθημάτων για τις αργίες του Πάσχα, διαφορετικά το άνοιγμα των γυμνασίων θα παραπεμφθεί αμέσως μετά την επάνοδο από τις πασχαλινές διακοπές τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Την ημερομηνία αυτή αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και τα δημοτικά σχολεία μαζί με τα νηπιαγωγεία, καθώς η βαθμίδα αυτή της εκπαίδευσης αφενός έχει λειτουργήσει δια ζώσης φέτος για περισσότερο χρόνο σε σχέση με τα γυμνάσια και τα λύκεια ήτοι πέντε εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και αφετέρου προκαλεί πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα αφού τα παιδιά δεν πηγαίνουν μόνα στο σχολείο, αλλά συνοδεύονται από τους γονείς ή τους παππούδες.

Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων των διακοπών του Πάσχα φέτος δεν θα γίνουν μαθήματα εξ αποστάσεως, όπως έγινε πέρυσι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Επιπλέον, το σχολικό έτος θα επιμηκυνθεί και φέτος για τα δημοτικά σχολεία ως το τέλος Ιουνίου, όπως συνέβη και πέρυσι ενώ τα γυμνάσια θα λειτουργήσουν έως τα μέσα Ιουνίου με τις Πανελλήνιες 2021 να γίνονται κανονικά περί τα μέσα Ιουνίου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...