Home / 1stpage / Πριν το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα Γυμνάσια-Λύκεια

Πριν το τέλος Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα Γυμνάσια-Λύκεια

Δημοσιεύτηκε: 3:20 μμ Μάρτιος 10th, 2021  


«Προσβλέπουμε ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει πριν από το τέλος Μαρτίου εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ο σχεδιασμός είναι να ανοίξουν πριν από το τέλος του μήνα».

Τη δήλωση αυτή έκανε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αρ. Πελόνη, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δημοσιογράφος: Πότε θα γνωρίζουμε, εάν το λιανεμπόριο ανοίξει στις 22 Μαρτίου;

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Κυρία Νταλιάνη, θα ήθελα να πω το εξής: Γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση. Είναι οι τελευταίες δύσκολες μέρες. Πρέπει να κάνουμε όλοι μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτό. Προσβλέπουμε και ελπίζουμε ότι το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει -και να ανοίξει με κανόνες και ασφάλεια- πριν το τέλος Μαρτίου, εφόσον, φυσικά, τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν και εφόσον εισηγηθεί θετικά επ’ αυτού η Επιτροπή. Ο σχεδιασμός είναι, πριν το τέλος του μήνα, να ανοίξουν και τα σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Και προχωρώντας οι εμβολιασμοί, όπως σας είπα, θα μπούμε σύντομα και στην ομάδα των πολύ ευπαθών. Με τις αυξημένες παραδόσεις εμβολίων που αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ελπίζουμε, εφόσον το επιτρέψουν πάλι τα δεδομένα, ότι τον Απρίλιο θα μιλάμε πια για μια άλλη φάση, όπου θα μπορέσει να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους. Και αργότερα το Μάιο, όταν πλέον θα έχουν εμβολιαστεί και οι συμπολίτες μας από 60 ετών και άνω, να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό.

Δημοσιογράφος:  Στην προτεραιοποίηση για το άνοιγμα των σχολείων, αναφερθήκατε στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Μπορείτε να μας πείτε αν, όταν μειωθεί το ιικό φορτίο, θα ανοίξουν όλες μαζί οι σχολικές μονάδες;

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:  Σας είπα ότι, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και οι εξελίξεις, το λιανεμπόριο και τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, είναι προτεραιότητα. Είναι αυτά που έχουν παραμείνει για πάρα πολύ καιρό κλειστά. Και δεδομένου ότι υπάρχουν και εξετάσεις στον ορίζοντα, είναι περιορισμένη σε αυτή την περίπτωση η δυνατότητα παράτασης του σχολικού έτους. Άρα, υπάρχει προτεραιότητα σε αυτές τις βαθμίδες.

Δημοσιογράφος:  Πότε σχεδιάζετε να ξεκινήσει η χαλάρωση του λεγόμενου «σκληρού lockdown» και με ποιον τρόπο;  Θα προηγηθεί το λιανεμπόριο; Τι θα ακολουθήσει;

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος:  Περιγράφηκε μόλις, κ. Παπαχλιμίντζο. Εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Πρέπει να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο, αλλά πρέπει να προστατευτούν τώρα όλοι και λόγω των μεταλλάξεων. Εφόσον αυτό συμβεί προσβλέπουμε -όπως σας είπα και πριν- στο τέλος Μαρτίου να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Στο μεταξύ θα επιταχύνονται και οι εμβολιασμοί. Οπότε αυτό μας επιτρέπει να οργανώσουμε τον οδικό χάρτη και το σχέδιό μας, για να βγούμε από αυτή την κρίση σταδιακά, ώστε να μιλάμε πλέον από άλλη θέση και για άλλη φάση από την Άνοιξη και μετά.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...