Home / 1stpage / Επιμόρφωση 75.000 εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες μέσω Εργαστηρίων

Επιμόρφωση 75.000 εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες μέσω Εργαστηρίων

Δημοσιεύτηκε: 12:06 μμ Μάρτιος 16th, 2021  


Κατά το σχολικό έτος 2020-2021, πραγματοποιήθηκε πιλοτική εφαρμογή των εργαστηρίων δεξιοτήτων σε 218 σχολικές μονάδες και πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς που ενεπλάκησαν.

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε γενίκευση της επιμόρφωσης του συνόλου των εκπαιδευτικών στις δεξιότητες μέσω των εργαστηρίων δεξιοτήτων, προκειμένου να είναι ικανοί να αξιοποιήσουν το επιμορφωτικό/υποστηρικτικό υλικό που θα εκπονηθεί στο πλαίσιο της δράσης.

Πρόκειται για επιμόρφωση περίπου 75.000 εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας.

Σε πρώτη φάση πρόκειται να συσταθεί μητρώο από το οποίο θα επιλεχθούν εκπονητές/επιμορφωτές, οι οποίοι θα εκπονήσουν το επιμορφωτικό υλικό για σύγχρονη εκπαίδευση και για μαζικά ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα (mooc).

Σε δεύτερη φάση πρόκειται να παραχθούν βιντεομαθήματα, που θα καλύπτουν όλες τις θεματικές ενότητες (ενδεικτικά: δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία, ευ ζην, κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη, περιβάλλον) και θα αφορούν υποδειγματικές διδασκαλίες ώστε να είναι διαθέσιμες για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σε τρίτη φάση, οι επιμορφωτές που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο πρόκειται να επιμορφώσουν περίπου 75.000 εκπαιδευτικούς. Μετά τη σύγχρονη εκπαίδευση, οι επιμορφούμενοι πρόκειται να επιμορφωθούν ασύγχρονα μέσω mooc και να αξιολογηθούν μέσω των ερωτήσεων αξιολόγησης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...