Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και την επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου, εάν συνεχιστεί και αυτή την εβδομάδα η αύξηση των κρουσμάτων, ανακοίνωσε σήμερα υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.
Σημειώνεται ότι η διαφορά αυτών που ισχύουν σήμερα σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, είναι ότι τότε τα σχολεία ήταν κλειστά και σήμερα είναι ανοικτά καθώς και η αγορά χωρίς click away.
«Η δική μου εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως, αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια, θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ, και η εισήγησή μου, αν θέλετε, στην Επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο, ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να «μαζέψει» την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπ. Υγείας.
Στο μεταξύ έκτακτη σύσκεψη συγκαλείται στις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.