Home / 1stpage / Ξεκινά ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών ηλικίας 16 ετών και άνω στα ειδικά σχολεία

Ξεκινά ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών ηλικίας 16 ετών και άνω στα ειδικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 2:21 μμ Φεβρουάριος 16th, 2021  


Οι Εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και οι μαθητές/τριες ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι φοιτούν στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), εντάσσονται κατά προτεραιότητα στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο, σε συνέχεια απόφασης που ελήφθη στις 8/2/21 από την 9η έκτακτη Συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το έτος 2021, κατόπιν συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Εστάλη σήμερα εγκύκλιος προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να ενημερωθούν άπαντες οι ανωτέρω, να συλλεγούν τα απαραίτητα στοιχεία και να αποσταλούν στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να προγραμματιστεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού.

Επιπροσθέτως, συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το διάστημα 4 Ιανουαρίου 2021 μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2021, έχουν πραγματοποιηθεί 592 έλεγχοι. Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων είναι 18.105, με 7 θετικά (0,0387%). Αξίζει να σημειωθεί ότι, το υψηλότερο ποσοστό πλήρους αναστολής λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ σημειώθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2020, όταν το ποσοστό ανήλθε στο 9,7%. Έκτοτε το ποσοστό βαίνει μειούμενο και σήμερα βρίσκεται στο 1,7%. Σε επίπεδο τμημάτων, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, το 0,75% βρισκόταν σε πλήρη αναστολή λειτουργίας, ενώ σήμερα φθάνει, μόλις, στο 0,13%.

Παράλληλα, σήμερα, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής Σ. Γκίκα επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) κα. Γ. Μπουλμέτη και ανέλυσαν πλήρως τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Η Γενική Γραμματέας επεσήμανε στην Πρόεδρο τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών τεστ και την προτεραιοποίηση εμβολιασμών για εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές/τριες άνω των 16 ετών των ΣΜΕΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr/, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω να υποβληθούν δωρεάν σε τεστ για τον κορωνοϊό σε 386 σημεία σε όλη τη χώρα. Οι αιτούντες ταυτοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού τους λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (@sch.gr) και ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Η ένταξη των μελών των Ειδικών Σχολείων στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο σηματοδοτεί μία αλλαγή σελίδας στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Από την πρόληψη με μέτρα προφύλαξης και εντατική-διαρκή ενημέρωση, περνάμε στην επόμενη φάση, που περιλαμβάνει επιπλέον και τον εμβολιασμό, τον οποίο μας εξασφάλισε η επιστημονική κοινότητα. Πρώτος σταθμός στη νέα αυτή φάση: ο εμβολιασμός μαθητών (16 ετών και άνω), εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, τα οποία παραμένουν σε δια ζώσης λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Μεριμνούμε για τα παιδιά μας, για τους εκπαιδευτικούς μας, για το προσωπικό μας. Όλοι μαζί θα βγούμε από την κρίση πιο δυνατοί.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...