Home / 1stpage / Σύντομη η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με πρώτα τα Δημοτικά

Σύντομη η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με πρώτα τα Δημοτικά

Δημοσιεύτηκε: 2:40 μμ Νοέμβριος 27th, 2020  


Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο, δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε, είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο. Η κυρία Κεραμέως σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Όσον αφορά τη τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. 7 ώρες με κάθε μάθημα να διαρκεί από 40 λεπτά. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζωσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα».

Συζητώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με μαθητές Δημοτικού των Χανίων, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε έναντι των μικρών μαθητών ότι η ολική επαναφορά τους στα κανονικά σχολικά έδρανα θα πραγματοποιηθεί πρώτα και πριν από όλα, με επικρατέστερες, κατά πληροφορίες, ημερομηνίες για την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών την 7η ή την 14η Δεκεμβρίου. «Θα κρατήσει για λίγο, θα επιστρέψετε στο σχολείο σύντομα -θέλω να πιστεύω» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση μαθητή για την επαναλειτουργία των σχολείων, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε».

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...