Home / 1stpage / Αγωνία των αναπληρωτών για τις προσλήψεις τους

Αγωνία των αναπληρωτών για τις προσλήψεις τους

Δημοσιεύτηκε: 2:08 μμ Νοέμβριος 25th, 2020  


Μέσα από επιστολή τους εκφράζουν οι αναπληρωτές την αγωνία τους για τις προσλήψεις τους στην εκπαίδευση. Όπως αναφέρουν τα κενά της ειδικής έχουν καταγραφεί από τέλη Οκτώβρη και τα κενά γενικής ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, χωρίς όμως να προχωράει η διαδικασία προσλήψεων. Δείτε παρακάτω την αναλυτικά την επιστολή.

Ομοίως, και εμείς οι εκπαιδευτικοί περιμένουμε εναγωνίως την πρόσληψή μας, που έχει ήδη καθυστερήσει 20 ημέρες και δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα γίνει. Υπάρχουν πάρα πολλά κενά, τόσο στη γενική όσο και στην ειδική αγωγή, τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα, είτε για τις ανάγκες της δια ζώσης διδασκαλίας είτε για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

Τα κενά ειδικής έχουν καταγραφεί από τέλη Οκτώβρη και τα κενά γενικής ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, απλά για κάποιο λόγο δεν προχωράει η διαδικασία προσλήψεων. Ούτε εμείς έχουμε σαφή ενημέρωση γι’ αυτό. Τα σχολεία πιθανόν να ανοίξουν 7/12 και στόχος είναι ως τότε να έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να λειτουργήσει σωστά και χωρίς βασικές ελλείψεις.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ήδη κινητοποιηθεί, αλλά σας θέλουμε κι εσάς δίπλα μας, για να ακουστούμε ακόμα περισσότερο. Θεωρούμε πως όλοι μαζί, αν ακουστούμε, θα τα καταφέρουμε. Προωθήστε το όσο περισσότερο μπορείτε. Βιώνουμε φέτος πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες όμως δε θα πρέπει για κανένα λόγο να εμποδίζουν την ομαλή φοίτηση κι εξέλιξη των παιδιών σας.

Ως εκπαιδευτικοί ή/ και ως γονείς γνωρίζουμε τις ανάγκες των παιδιών που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής δυσκολίες και ταυτοχρόνως αναγνωρίζουμε τη μεγαλύτερή τους ανάγκη, για εξατομικευμένη διδασκαλία και συμβουλευτική, ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Υπάρχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται το εξατομικευμένο πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης, για να μπορέσουν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς της τάξης.

Τα σχολεία είναι ανοιχτά και όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίση μεταχείριση, διότι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να τα καταφέρουμε, γιατί «η ισχύς εν τη ενώσει»

Ευχόμαστε να μας στηρίξετε στον αγώνα μας με όποιον τρόπο μπορείτε.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...