Home / 1stpage / Τι ισχύει για τις άδειες σε εκπαιδευτικούς που υπάγονται σε ευπαθή ομάδα

Τι ισχύει για τις άδειες σε εκπαιδευτικούς που υπάγονται σε ευπαθή ομάδα

Δημοσιεύτηκε: 8:06 μμ Οκτώβριος 29th, 2020  


Σε περίπτωση που σε εκπαιδευτικούς και μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. που υπάγονται σε ευπαθή ομάδα χορηγείται η ειδική άδεια απουσίας των τεσσάρων ημερών και εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο κανονικής άδειας για τη συμπλήρωση του τετραημέρου, ο/η εκπαιδευτικός, με αίτησή του/της, δύναται να ζητήσει η τέταρτη ημέρα να χρεώνεται με κάποια άλλη άδεια, την οποία να δικαιούται, εφόσον πληρούνται οι γενικές προϋποθέσεις χορήγησής της.

Αυτό διευκρινίζει το υπουργείο Παιδείας σε έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης , μετά από σχετικά ερωτήματα της ΔΠΕ Ροδόπης.

Υπό αυτήν την έννοια, τονίζει το υπουργείο Παιδείας στο έγγραφο, σαφώς και απαιτείται να έχει τελεστεί γάμος, ώστε να χορηγηθεί άδεια γάμου, να έχει υπάρξει παράσταση σε δίκη, ώστε να χορηγηθεί άδεια δίκης, θάνατος συγγενούς για την άδεια πένθους, αιμοληψία για την άδεια αιμοδοσίας, συμμετοχή σε σεμινάριο κλπ. για την άδεια επιμόρφωσης, ποσοστό αναπηρίας για την άδεια λόγω αναπηρίας, ανάγκη περιοδικής νοσηλείας για την άδεια νοσήματος κλπ.

Η χορήγηση των αδειών αυτών, ωστόσο, για την κάλυψη της τέταρτης ημέρας της ειδικής άδειας, γίνεται ανεξαρτήτως των τυχόν ειδικών προϋποθέσεων που προβλέπονται για τη χορήγησή τους, υπογραμμίζει το υπουργείο Παιδείας.

Για παράδειγμα, αναφέρει το υπουργείο, εάν τελεστεί γάμος κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας, οι πέντε ημέρες άδειας που προβλέπονται από τη νομοθεσία μπορούν να επιμερισθούν σε πέντε τετραήμερα της ειδικής άδειας.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι, καθώς στην αριθ. 136503/Ε3/8-10-2020 (ΑΔΑ: 9ΚΛΞ46ΜΤΛΗ-8ΔΠ) εγκύκλιο της υπηρεσίας μας προβλέπεται η αναδρομική χορήγηση της ειδικής άδειας απουσίας των τεσσάρων ημερών και για λόγους χρηστής διοίκησης, σε περίπτωση εξάντλησης των κανονικών αδειών, η άδεια που θα χορηγηθεί κατά περίπτωση για την κάλυψη της τέταρτης ημέρας μπορεί να χορηγηθεί στον/στην εκπαιδευτικό/μέλος Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. αναδρομικά από 15-09-2020.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το έγγραφο του υπ. Παιδείας, θα πρέπει πριν τη χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας να εξαντλείται η δυνατότητα απασχόλησης με σύγχρονη τηλεκπαίδευση.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...