Home / HEADER-NEWS / ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΔΙΕΚ/ΣΔΕ και ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ λόγω COVID-19

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΔΙΕΚ/ΣΔΕ και ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ λόγω COVID-19

Δημοσιεύτηκε: 5:56 μμ Απρίλιος 1st, 2020  


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΔΒΜ/ΕΚΕ/ΕΕΚ

Εξ όσων γνωρίζεται με βάση την κρισιμότητας της παρούσας κατάστασης και λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του COVID-19 δεν είναι εφικτό οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτές ενηλίκων σε δομές όπως ΔΙΕΚ/ΣΔΕ ναασκούν το εκπαιδευτικό τους έργο από τις 8 Μαρτίου 2020 (από τις 3 Μαρτίου 2020 σε περιοχές Αχαΐας, Ηλείας Ζακύνθου). Όπως επίσης γνωρίζετε για τους
συναδέλφους μόνιμους/αναπληρωτές/ ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς του Υπουργείου Παιδείας καθώς και για τους μονίμους/αναπληρωτές και  ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ είναι διασφαλισμένες οι οικονομικές και ασφαλιστικές τους αποδοχές για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα και οι εκπαιδευτικές δομές παραμένουν κλειστές.

Όσων αφορά τους ωρομίσθιους εκπαιδευτές σε ΔΙΕΚ και ΣΔΕ:
α) Εκκρεμεί η καταβολή των έως τώρα δεδουλευμένων τους.
β) Δεν έχουν λάβει ακόμα τις συμβάσεις τους από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
γ) Οι συμβάσεις τους δεν ανεβαίνουν στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάποιο έκτακτο βοήθημα λόγω της επικείμενης κατάστασης.

Επιπλέον:
α) Για τους εργαζόμενους στα ΔΙΕΚ γνωρίζουμε ότι προβλέπονται οι εβδομάδες αναπληρώσεων των ωρών τους.

β) Για τους εργαζόμενους στα ΣΔΕ δεν προβλέπονται αναπληρώσεις αλλά υπογράφουν έως τώρα τα παρουσιολόγια τους με βάση τη κείμενη νομοθεσία για τους ωρομίσθιους ήτοι:

Δ2/12616/26.6.96 Απόφαση ΥΠΕΠΘ (ΦΕΚ 533 Β/4.7.96) σύμφωνα με την οποία «Οι ωρομίσθιοι δικαιούνται όμως αποζημίωσης όταν οι μαθητές κάνουν αποχή από τα μαθήματα τους ή δεν γίνονται μαθήματα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σε ορισμένες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, ή κατά τις εργάσιμες ημέρες που το σχολείο είναι εκλογικό κέντρο στις βουλευτικές ή
δημοτικές εκλογές, κατά τις ημέρες (εργάσιμες) των γενικών συνελεύσεων των καθηγητών, εφόσον βέβαια είναι παρόντες και διαθέτουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία των σχολείων, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας τους».

Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι δικαιούνται τις ώρες τους εφόσον η απουσία τους δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.

Ως εκ τούτου με βάση την κρισιμότητα της κατάστασης θα σας παρακαλούσαμε θερμά όπως δεσμευτείτε και να ανακοινώσετε επίσημα:

α) Για το πότε θα καταβληθούν από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ οι πληρωμές των δεδουλευμένων ωρομισθίων εκπαιδευτών ΣΔΕ και ΔΙΕΚ οι οποίες εκκρεμούν.

β)Αν είναι διασφαλισμένες όλες οι χαμένες ώρες καθώς και οι ασφαλιστικές αποδοχές των ωρομισθίων εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ/ΙΕΚ για όσο διάστημα χρειαστεί να διαρκέσουν τα μέτρα καθώς και τί προβλέπεται σε περίπτωση παράτασης του σχολ. έτους.

Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να σεβαστείτε την κρισιμότητα της κατάστασης που περνάμε όλοι μας, να λάβετε σοβαρά υπόψη τα αιτήματα μας και να μας γνωστοποιήσετε εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τις απαντήσεις σας ώστε να γνωρίζουμε σίγουρα ότι δεν μένουμε ακάλυπτοι για όσο διάστημα οι εκπαιδευτικές δομές παραμείνουν κλειστές εξαιτίας του COVID-19.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...