Home / HEADER-NEWS / Ενημερωτικό των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΔΟΕ

Ενημερωτικό των εκλεγμένων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο ΔΣ της ΔΟΕ

Δημοσιεύτηκε: 6:14 μμ Απρίλιος 1st, 2020  


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας ενημερώνουμε για τις αποφάσεις στο σημερινό, δια περιφοράς,  ΔΣ της ΔΟΕ.

Τα θέματα που προτάθηκαν από το προεδρείο ήταν τα εξής:

Θέμα 1ο. Διάθεση από τη ΔΟΕ ποσού για την προμήθεια υγειονομικού υλικού (πχ αναπνευστήρων κλπ) του ποσού των 100.000€, που ήταν προϋπολογισμένο να διατεθεί για ενίσχυση των καλοκαιρινών κατασκηνώσεων των παιδιών των εκπαιδευτικών που φέτος, έπειτα από τις εξελίξεις, είναι φανερό ότι  δεν θα γίνουν. Για την αξιοποίηση του ποσού η ΔΟΕ θα έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας, τη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και την ΠΟΕΔΗΝ.

Θέμα 2ο. Ακριτίδεια 2020, προτάθηκε να ματαιωθεί η φετινή διοργάνωση.

Θέμα 3ο Αναβολή της 89ης Γ.Σ. Προτάθηκε η αναβολή της 89ης ΓΣ χωρίς να οριστεί από τώρα νέα ημερομηνία. Η μετατροπή των αεροπορικών εισιτηρίων σε «ανοιχτά» υπάρχει για εισιτήρια μέχρι τέλους Απριλίου. Τότε θα ανακοινωθεί η πολιτική της Aegean για τους επόμενους μήνες. Οι συνάδελφοι να μην προβαίνουν σε κρατήσεις ούτε δωματίων ούτε εισιτηρίων.

Επιπλέον, σε σχέση με τη φημολογία που έχει προκύψει και αφορά την περικοπή στα επιμίσθια των εκπαιδευτικών του εξωτερικού εκκρεμεί επίσημη ολοκληρωμένη τοποθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ για τα παραπάνω θέματα τοποθετηθήκαμε ως εξής:

Για το πρώτο θέμα συμφωνήσαμε να διατεθεί το ποσό από τη ΔΟΕ με τις εξής προϋποθέσεις: η απόφαση που θα δημοσιευτεί από την Ομοσπονδία να αναφέρει ξεκάθαρα πως είναι στα πλαίσια της αλληλεγγύης μας στον αγώνα των Υγειονομικών και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους. Επίσης στα πλαίσια των επικοινωνιών για την καλύτερη αξιοποίηση του ποσού προτείναμε να γίνει και επικοινωνία και με την ΟΕΝΓΕ που έχει πολύ καλύτερη εικόνα των πραγματικών αναγκών.

Τονίζουμε ότι οι Υγειονομικοί από την πρώτη στιγμή διεκδικούν από την κυβέρνηση τα απαραίτητα «εφόδια» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εκφράζουμε την αυτονόητη και δεδομένη αλληλεγγύη μας απέναντί τους.  Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών τα οποία αφορούν τη δημόσια υγεία (μόνιμοι διορισμοί, δημιουργία νέων ΜΕΘ, επαρκή μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικά τεστ).

Για το θέμα 2 και 3 συμφωνήσαμε ακριβώς όπως κατατέθηκαν από το προεδρείο.

Επιπλέον καλέσαμε το ΔΣ να  μη μείνει αμέτοχο στην πρωτοβουλία Σωματείων – ΕΛΜΕ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ για μαζική συλλογή υπογραφών και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 2/4 , ώστε να αναλάβει τις ευθύνες του όσο αφορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα (εξ’ αποστάσεως διδασκαλία, αυθαιρεσίες, κλπ). Δυστυχώς, μέχρι τώρα καμία άλλη παράταξη δεν έχει τοποθετηθεί για αυτό το θέμα.

Για την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Μαρίνης Σπύρος – Ζορμπάς Αχιλλέας

Αθήνα, 30/3/2020


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...