Home / HEADER-NEWS / ΥΠΑΙΘ: Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

ΥΠΑΙΘ: Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 3:08 μμ Μάρτιος 12th, 2020  


ΥΠΑΙΘ: Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της εκπαιδευτικής λειτουργίας με φυσική παρουσία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020 εξειδικεύτηκε χθες, 11 Μαρτίου 2020, κατά τη συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Βασίλη Διγαλάκη, με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, Καθ. Α. Δημόπουλο, Χ. Βιτσιλάκη, Μ. Νικολαΐδου και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ακαδημαϊκού Διαδικτύου, Καθ. Λ. Μεράκο.

Από τον κ. Διγαλάκη δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την εκπαιδευτική λειτουργία, τη φοιτητική μέριμνα και τις λοιπές υποστηρικτικές δομές και δραστηριότητες, καθώς και για τις διοικητικές λειτουργίες των ΑΕΙ, τις ερευνητικές δραστηριότητες και τις μετακινήσεις προσωπικού και φοιτητών.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στην ηλεκτρονικά υποστηριζόμενη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σχετική ενημέρωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, στην οποία περιλαμβάνεται η θεσμοθέτηση της παραπάνω δυνατότητας διενέργειας της εκπαιδευτικής διαδικασίας με μέσα εξ αποστάσεως, τόσο για τα προπτυχιακά, όσο και για τα μεταπτυχιακά μαθήματα, καθώς και η δυνατότητα άμεσης προμήθειας κεντρικών εξυπηρετητών και νέων αδειών χρήσης πλατφόρμας λογισμικού για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται ότι σχετικές ανακοινώσεις για την ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα γίνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...