Home / HEADER-NEWS / ΠΕΑΔ: Επίθεση της κυβέρνησης στο δημόσιο σχολείο;

ΠΕΑΔ: Επίθεση της κυβέρνησης στο δημόσιο σχολείο;

Δημοσιεύτηκε: 10:14 πμ Μάρτιος 3rd, 2020  


Η Π.Ε.Α.Δ. με αφορμή τις εκπεφρασμένες προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης των 7ωρων μαθημάτων προσανατολισμού στη Γ’ Λυκείου, έχει να κάνει τις εξής διαπιστώσεις:

  • Η εφαρμογή των 7ωρων μαθημάτων στα μαθήματα προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου, με δεδομένο ότι η φοίτηση στην τάξη αυτή οδηγεί στις πανελλαδικές εξετάσεις, απέδειξε πως το δημόσιο σχολείο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές με την χρονική άνεση και την πληρότητα που οι εξετάσεις αυτού του επιπέδου απαιτούν!
  • Στα δημόσια σχολεία φοιτά η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και της μεσαίας τάξης που τόσο δοκιμάστηκαν στα «πέτρινα» χρόνια των μνημονίων!
  • Οι συνάδελφοι που διδάσκουν τα μαθήματα προσανατολισμού –κατά γενική ομολογία- είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση του έργου τους μετά την καθιέρωση του 7ώρου!
  • Κάθε συζήτηση που σχετίζεται με την κατάργηση των 7ωρων μαθημάτων προσανατολισμού δεν μπορεί παρά να εκπορεύεται από εκείνους που επιθυμούν να εμπορευτούν αυτό που το δημόσιο σχολείο απέδειξε φέτος ότι μπορεί να προσφέρει: άνεση χρόνου, πληρότητα και εγκυρότητα στην προετοιμασία των μαθητών/τριών για τις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις!
  • Κάθε συζήτηση που σχετίζεται με την κατάργηση των 7ωρων μαθημάτων προσανατολισμούστρέφεται στην ουσία εναντίον του δημόσιου σχολείου!
  • Κάθε συζήτηση που σχετίζεται με την κατάργηση των 7ωρων μαθημάτων προσανατολισμού στρέφεται εν τέλει εναντίον των δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που θα κληθούν να αναζητήσουν ακριβές ιδιωτικές υπηρεσίες για να αντικαταστήσουν μια δημόσια δωρεάν παροχή!

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να συναισθανθεί την ευθύνη της απέναντι στους μαθητές, τις μαθήτριες και στις οικογένειές τους πριν προχωρήσει στην ματαίωση ενός επιβεβαιωμένα θετικού μέτρου, αυτού της θέσπισης των 7ωρων μαθημάτων προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Σάββας Βασίλειος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...