Home / HEADER-NEWS / Διαχείριση δαπανών των ΔΙΕΚ

Διαχείριση δαπανών των ΔΙΕΚ

Δημοσιεύτηκε: 6:43 μμ Μάρτιος 26th, 2020  


O Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, υπέγραψε και απέστειλε εγκύκλιο στους Διευθυντές των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. αναφορικά με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών διαχείρισης των δαπανών κάθε Δ.Ι.Ε.Κ. σε Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα.

Η συντονισμένη αυτή παρέμβαση αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης των Ι.Ε.Κ., της ενίσχυσης της αυτονομίας τους και της σταδιακής τους αναγνώρισης μέσω της αποτελεσματικότητάς τους για την ουσιαστική κάλυψη του χώρου μεταξύ Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Με τις παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν, νομοθετικές και λειτουργικές, ο ρόλος των Ι.Ε.Κ. θα είναι καθοριστικός στη βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα ανταποκρίνεται στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.

Με το μέτρο αυτό οι Διευθυντές θα έχουν εφεξής τη δυνατότητα να καλύπτουν άμεσα τις διαχειριστικές τους ανάγκες τη στιγμή που προκύπτουν, όπως σε αναλώσιμα είδη, εργαστηριακά υλικά και υλικά καθαριότητας ώστε να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα οι εγκαταστάσεις και τα εργαστήριά τους. Η εν λόγω  δυνατότητα, η οποία εφαρμόζεται σήμερα προς όφελος της επαγγελματικής κατάρτισης, είχε καταργηθεί το 2010.

Οι λογαριασμοί θα τροφοδοτούνται  από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ με τα προβλεπόμενα ποσά ανά Δ.Ι.Ε.Κ. και στα προβλεπόμενα τακτά χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Επιλέχθηκαν συνολικά 125 Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται γεωγραφικά κοντά σε κάθε Δ.Ι.Ε.Κ.,  ώστε οι Διευθυντές να έχουν εύκολη και γρήγορη προσέγγιση. Οι Διευθυντές των Δ.Ι.Ε.Κ. θα μπορούν εφεξής να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους κάνοντας χρήση όλων των εργαλείων της σύγχρονης τραπεζικής.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...