Δευτέρα, 01/06/2020, 04:45

Home / Featured / Ανακοίνωση για τις προφορικές εντολές που ζητούν την παραμονή Εκπαιδευτικών στα κλειστά σχολεία σε περίοδο έξαρσης του ιού COVID-19

Δημοσιεύτηκε: 3:15 μμ Μάρτιος 15th, 2020

Σύλλογος Εκπ/κων                                                               Σητεία 14/3/2020

Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»                                Αριθ. Πρωτ: 70

Ανδρέα Παπανδρέου

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838 που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 783/10-3-2020) καθορίστηκαν τα μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19. Με την Κ.Υ.Α. προβλέπεται η «προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020… όλων των σχολικών μονάδων».

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης επικαλούμενοι «προφορική εντολή» του Υπουργείου, εντάσσουν τα σχολεία στο τμήμα της Κ.Υ.Α που αναφέρεται στις διοικητικές υπηρεσίες καλώντας Διευθυντές/ριες, Υποδιευθυντές/ριες και Προϊσταμένους/ες να παραβρίσκονται κανονικά σε «άδεια κτήρια». Παρά τα όσα καθορίζει η ΚΥΑ, σε διάφορες περιοχές της χώρας, Διευθυντές Εκπαίδευσης αυθαιρετούν όταν με δική τους προφορική εντολή καλούν τους Διευθυντές & Προϊσταμένους των Σχολικών Μονάδων να βρίσκονται στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς να «βρίσκονται στη διάθεσή τους» απαγορεύοντας τη μετακίνησή τους.

• Επειδήη ασαφής διατύπωση του νόμου (δεν προκύπτει υποχρέωση φυσικής παρουσίας για τους εκπαιδευτικούς ή τους Διευθυντές των Σχολείων), δημιουργεί αυθαίρετες ερμηνείες από τις Διευθύνσεις, επιτείνοντας την σύγχυση ως προς το ποιες θεωρούνται «διοικητικές λειτουργίες» ενός σχολείου και ποιοι πρέπει να τις εκτελέσουν,
  • Επειδήη αυθαίρετη ερμηνεία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του νομοθέτη των υπ’ αριθμόν Φ.Ε.Κ. 42/τ.Α/25-2-2020 & Φ.Ε.Κ. 783/τ.Α/ 10-3-2020 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου «Για την προστασία και τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19»,
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΔΟΕ: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Τρίτη 26/5, και ώρα 19.00 στα Προπύλαια

Απαιτούμε

Την άμεση απόσυρση των αυθαιρέτων προφορικών εντολών των Διευθύνσεων και της Περιφέρειας για την υποχρεωτική παραμονή των Διευθυντών στα Σχολεία και την απαγόρευση ατομικής μετακίνησης των συναδέλφων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

α) Την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση του κοινού όπου αυτό είναι εφικτό.

β) Την δια ζώσης εξυπηρέτηση του κοινού για αιτήματα που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά, αφού προηγηθεί τηλεφωνική ή ηλεκτρονική συνεννόηση για την ημέρα και ώρα με το Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση εκπαιδευτικών Βθμιας κλάδων ΠΕ 80, ΠΕ 81, ΠΕ 82, ΠΕ 83, ΠΕ 84, ΤΕ 02.02 για υποβολή αιτήσεων απόσπασης

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γεν. Γραμματέας

Αλεξάκης Αλέξανδρος                                                      Σαντιμπαντάκη Ελένη

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου ΕΑΕ, Λυκείου ΕΑΕ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.

Ενημέρωση για τα σχολικά βιβλία Γυμνασίου ΕΑΕ, Λυκείου ΕΑΕ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Η ...