Home / HEADER-NEWS / Υπουργείο Παιδείας: Διοργάνωση στο Στρασβούργο εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων

Υπουργείο Παιδείας: Διοργάνωση στο Στρασβούργο εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων

Δημοσιεύτηκε: 2:48 μμ Φεβρουάριος 3rd, 2020  


Υπουργείο Παιδείας: Διοργάνωση στο Στρασβούργο εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας (9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Διονυσίου Σολωμού), η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σύμφωνα με οδηγίες ανωτέρω σχετικών, έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση εβδομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων  στο Στρασβούργο κατά το χρονικό διάστημα 9-15 Φεβρουαρίου 2020. Στόχος είναι η προβολή της ελληνικής γλώσσας και η ανάδειξη της σημασίας της στον παγκόσμιο πολιτισμό μέσα από τη μακραίωνη πορεία της και την αδιάκοπη καλλιέργεια γραπτού και προφορικού λόγου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας Στρασβούργου σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς και ακαδημαϊκούς φορείς. Το σύνολο του προγράμματος τίθεται υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Δεδομένου του εύρους των εκδηλώσεων και του κύρους των συμμετεχόντων φορέων, κατόπιν σχετικής πρότασης, η Πόλη του Στρασβούργου (Strasbourg.eu) ανέλαβε να συνδράμει στην επικοινωνιακή προβολή.

Ειδικότερα, οι εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού φορέων, εκπρόσωποι των οποίων συμμετέχουν στη διοργάνωση: το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Στρασβούργου (Département d’études néo-helléniques, UNISTRA), η γαλλική φιλελληνική Ένωση «Association Alsace-Crète», η Ελληνική Κοινότητα Στρασβούργου, το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας Στρασβούργου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η Έδρα Αρχαίων Ελληνικών του Πανεπιστημίου Στρασβούργου (Institut de Grec, UNISTRA), το Centre National de la Recherche Scientifique, η Ένωση Διδασκόντων Αρχαίων Γλωσσών ARELAS (Association Régionale des Enseignants de Langues Anciennes de Strasbourg), η γαλλική φιλελληνική Ένωση Cercle d’amitié franco-hellénique, το βιβλιοπωλείο «Librairies des Bateliers», o κινηματογράφος/πολιτιστικός πολυχώρος L’ Odyssée κ.ά..

Το  Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας βρίσκεται ήδη στο στάδιο ενεργειών για την προβολή της διοργάνωσης μέσω τοπικών ΜΜΕ (πραγματοποιήθηκε σχετική επαφή και ενημέρωση με την πολιτιστική σύνταξη της ε/φ DNA), ενώσεων, ακαδημαϊκών κύκλων, της Πόλης του Στρασβούργου (ως ανωτέρω), καθώς και στο περιβάλλον του Συμβουλίου της Ευρώπης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...