Τελευταία Νέα

Σάββατο, 04/04/2020, 17:50


Home / HEADER-NEWS / Συμμετοχή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην «Ελληνική Συμμαχία»

Συμμετοχή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην «Ελληνική Συμμαχία»

Δημοσιεύτηκε: 4:29 μμ Φεβρουάριος 10th, 2020  


Συμμετοχή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην «Ελληνική Συμμαχία» για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την απασχόληση

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αποτελεί μέλος της «Ελληνικής Συμμαχίας» για την αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την απασχόληση. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στην Ελλάδα συντονίζεται από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών. Βασικός σκοπός είναι η συνεργασία μεταξύ οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Στήριξη των ομογενών μαθητών και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης Βερολίνου

Στην εναρκτήρια συνάντηση για την επανέναρξη της «Ελληνικής Συμμαχίας», η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020, έδωσε το παρών με τοποθετήσεις και παρεμβάσεις σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και παρουσιάστηκαν οι στόχοι και το σχήμα διακυβέρνησης της «Ελληνικής Συμμαχίας».

Ο Πρόεδρος ΔΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Κωνσταντίνος Δέρβος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε ότι «η μείωση των δεικτών ψηφιακού αναλφαβητισμού αποτελεί ένα στοίχημα όλων των κυβερνητικών φορέων, μεταξύ αυτών και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Υπό το συντονισμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με το οποίο η συνεργασία είναι αγαστή και αδιάλειπτη αλλά και με τη συμμετοχή φορέων από όλο το φάσμα της κοινωνίας, ευθυγραμμίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε μια σειρά από οργανωμένες δράσεις να καλύψουν άμεσα το χάσμα δεξιοτήτων το οποίο έχουμε στη χώρα μας».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εγκύκλιος για τη διαχείριση των δαπανών των Δ.Ι.Ε.Κ.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Τι απάντησε η Υπ. Παιδείας για μοριοδότηση για ΑΕΙ σε διακριθέντες μαθητές σε Μαθητικές Ολυμπιάδες και Διεθνείς Μαθητικούς Διαγωνισμούς

Γραπτή απάντηση έδωσε η Υπουργός Παιδείας σε ερώτηση την οποία κατέθεσε ο ...