Home / Featured / Ρεκόρ εγκρίσεων και προσλήψεων για την παράλληλη στήριξη

Ρεκόρ εγκρίσεων και προσλήψεων για την παράλληλη στήριξη

Δημοσιεύτηκε: 6:29 μμ Φεβρουάριος 4th, 2020  


Στο θέμα των διορισμών και της κάλυψης των κενών στον νευραλγικό τομέα της Ειδικής Αγωγής αναφέρθηκε η κα Ζαχαράκη απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο. Πρόκειται για την με αριθμό 436/28-1-2020 επίκαιρη ερώτηση πρώτου κύκλου του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Νικολάου Παπαναστάση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: «Στελέχωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας με μόνιμο εκπαιδευτικό και ειδικό προσωπικό».

Η κα Ζαχάρακη όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω στη δευτερολογία της ανέφερε ότι φέτος είχαμε ρεκόρ εγκρίσεων στην παράλληλη στήριξη και συνεπακόλουθα και στις πιστώσεις. Παράλληλα δήλωσε ότι αναμένουμε τους οριστικούς πίνακες για τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Ακολουθεί η δευτερολογία της Υφυπουργού:

Επειδή μιλήσατε για το ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, πράγματι καίριο στην αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών που είναι στην ειδική αγωγή, αλλά και στη γενική, με την παράλληλη στήριξη, θα επανέλθω με αριθμούς ως προς την παράλληλη στήριξη για να δείτε το ρεκόρ εγκρίσεων που φέτος έχουμε δώσει το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και τις πιστώσεις που έχουν διατεθεί -περισσότερες από ποτέ- για αυτό το οποίο βλέπουμε πράγματι ότι εξελίσσεται. Εξελίσσεται αυτός ο αριθμός των εγκρίσεων για τις παράλληλες στηρίξεις. Προφανώς είναι μία συζήτηση που ίσως και το Κοινοβούλιο πρέπει να κάνει εν συνόλω για το θέμα της ειδικής αγωγής, το πώς δηλαδή θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της παράλληλης στήριξης και των τμημάτων ένταξης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επαναλειτουργία των Φροντιστηρίων από τις 10 Μαΐου

Όμως, επειδή μιλήσατε για την πραγματικότητα -και εδώ είναι καλό να συζητήσουμε για αυτή- δεν είναι πραγματικότητα ότι για πρώτη φορά προχωρούν οι διορισμοί στην ειδική αγωγή; Δεν είναι πραγματικότητα ότι μέσα στον Δεκέμβριο αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες για το ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό, άνθρωποι οι οποίοι πρόκειται να διοριστούν, και επίσης αναμένουμε και τα αποτελέσματα -γιατί εξαρτάται, ξέρετε, από το πλήθος των αιτήσεων, από τον ΑΣΕΠ- για την τρίτη και τη μεγάλη προκήρυξη για την ειδική αγωγή για τους εκπαιδευτικούς; Είναι μία πραγματικότητα, κύριε Βουλευτά.

Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, η Κυβέρνηση προχώρησε μία διαδικασία την οποία έκρινε ότι πρέπει να προτεραιοποιήσει. Ξέρετε ότι είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και είχαμε και εμείς εκφράσει τις δικές μας αντιρρήσεις ως προς την προκήρυξη, όμως θέσαμε ως προτεραιότητα το καλό των παιδιών και είπαμε ότι ναι, προχωρούμε στον διορισμό τεσσερισήμισι χιλιάδων ανθρώπων, εκπαιδευτικών ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, για το καλό της ειδικής αγωγής, της εκπαίδευσης και το καλό των παιδιών μας κυρίως.

Και το ξέρετε πάρα πολύ καλά -επειδή μιλήσατε εν συνόλω για τις ανάγκες στην εκπαίδευση- ότι προχωράμε και στη γενική εκπαίδευση με δύο σημαντικές προκηρύξεις, οι οποίες «τρέχουν» αυτή τη στιγμή για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που αυτό θα μας εξασφαλίσει δεκαπέντε χιλιάδες άτομα τα επόμενα χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, στο δημόσιο σχολείο, το οποίο έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη ούτως ή άλλως, να ενισχύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό και να το εμπλουτίσουμε. Λαμβάνουμε υπ’ όψιν όλα τα ζητήματα. Και για το κτηριακό ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό έχει να κάνει με τους δήμους. Όμως, δεν σταματάμε να συζητάμε όπου και να πηγαίνουμε, η Υπουργός και εγώ, με τους δήμους και με τις δομές εκεί, με όλες τις δομές τις ενισχυτικές και με τις σχολικές μονάδες, για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα ζητήματα της ειδικής αγωγής, αλλά και της γενικής, ως προς τις σχολικές μονάδες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ημερομηνίες και διαδικασίες διεξαγωγής των Κατατακτήριων Εξετάσεων

Άρα δεν υπάρχει προνόμιο κοινωνικής ευαισθησίας. Είμαστε όλοι μπροστά στο πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε εν συνόλω, αλλά δεν θα αδικήσουμε και τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, με ρεκόρ προσλήψεων σε αναπληρωτές, πάνω από κάθε άλλη φορά, με ρεκόρ εγκρίσεων στην παράλληλη στήριξη, με ρεκόρ πιστώσεων και στο ειδικό εκπαιδευτικό και στο ειδικό βοηθητικό προσωπικό και πρώτη φορά με διορισμούς, μετά από δέκα χρόνια, και στην ειδική αγωγή και στη γενική εκπαίδευση. Και είμαστε εδώ βέβαια να συζητήσουμε και επιμέρους ζητήματα, όποτε κριθεί απαραίτητο.

Σας ευχαριστώ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με οριστική παύση θα τιμωρούνται οι εκπαιδευτικοί που επιμένουν να μην κάνουν το self test

Μιλώντας σήμερα στον Σκάι, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, απάντησε σε ερωτήματα ...