Παρασκευή, 03/04/2020, 19:32


Home / HEADER-NEWS / Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: Απόβαση στα νησιά

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: Απόβαση στα νησιά

Δημοσιεύτηκε: 12:44 μμ Φεβρουάριος 28th, 2020  


Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: Απόβαση στα νησιά

Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό  διάστημα, τα νησιά μας σήκωσαν το βάρος όχι μόνον του μεταναστευτικού  – προσφυγικού προβλήματος αλλά και του ελλείματος πολιτικής βούλησης και απόφασης για την αντιμετώπισή του.

Αποκαλύπτεται σήμερα ότι οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών έπεσαν για μια ακόμη φορά θύματα των ανέξοδων προεκλογικών υποσχέσεων.

Οι νησιώτες μας, που στάθηκαν αλληλέγγυοι στην απόγνωση και τον πόνο της προσφυγιάς,  βιώνουν τώρα την ωμή  βία και καταστολή.

Αυτά που συνέβησαν  στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, είναι ντροπή για μία δημοκρατική πολιτεία.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέφθασαν στα νησιά  δημιούργησαν την εντύπωση στρατιωτικής απόβασης σε εχθρικό έδαφος.

Τα όσα ακολούθησαν είναι ακόμη χειρότερα: βρισιές, ξύλο, καταστροφές σε  αυτοκίνητα και περιουσίες.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Να καταβληθούν αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές για τους εκπαιδευτικούς ΙΕΚ και ΣΔΕ

H εικόνα αυτή δεν είναι εικόνα κράτους δικαίου. Είναι απαράδεκτο, οι επιφορτισμένοι από τον νόμο λειτουργοί της δημόσιας ασφάλειας, να καταστρέφουν τις περιουσίες αυτών που υποτίθεται ότι προστατεύουν.

Καταδεικνύεται ότι η Ν.Δ. δεν είχε κανένα σχέδιο για το προσφυγικό. Συνέχισε τη λανθασμένη πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: τη συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών σε ακριτικά νησιά της χώρας. Μόνο που η επιλογή αυτή έχει φτάσει προ πολλού σε αδιέξοδο.

Ένα τόσο δύσκολο και πολυσύνθετο εθνικό πρόβλημα,  που ταλανίζει παράλληλα την Ευρώπη, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει την αντίληψη και την πρακτική ότι θα το αντιμετωπίσει στα όρια τριών νησιών με επίδειξη του δόγματος «τάξη και ασφάλεια» βασισμένη σε καθημερινό αυταρχισμό;

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2020

Έχει την ευθύνη  για πολιτική λύση με τη στήριξη της Ε.Ε. και όχι για τρομοκρατία και αστυνομική επιβολή, που πλήττει τη ζωή των πολιτών.

Με τις μεθόδους αυτές καταστρέφεται κάθε δυνατότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, γιατί ακυρώνονται οι  στοιχειώδεις συνθήκες μιας έστω ανεκτικής ζωής. Καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός και η τοπική οικονομία των νησιών.

Είναι άμεση ανάγκη, πέρα από την απόσυρση όλων των δυνάμεων καταστολής που αποφασίστηκε αργά και κάτω από την πίεση που δημιούργησε η αποφασιστική αντίσταση των νησιωτών,  να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος και να υπάρξει εθνική συνεννόηση στη Βουλή ΤΩΡΑ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Π.Ε.Κ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συμβουλευτική υποστήριξη σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού

Σε συνέχεια της α ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου, η οποία αφορά σε διευκρινίσεις ...