Home / 1stpage / Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut

Δημοσιεύτηκε: 4:40 μμ Φεβρουάριος 12th, 2020  


Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut

Είτε είναι μια φράση της Hannah Arendt, ένας στίχος των Beatles, ένα απόσπασμα από την ταινία «Αμελί» ή μια φράση του Ούγγρου, βραβευμένου με το βραβείο Νόμπελ, Imre Kertész: σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό το Goethe-Institut ρωτά τον κόσμο σε δέκα ευρωπαϊκές πόλεις ποιά είναι τα αγαπημένα τους αποφθέγματα από την ευρωπαϊκή υψηλή και σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Μπορούν όλοι να στείλουν τις προτάσεις του έως τις 31 Μαρτίου του 2020! Τα καλύτερα αποφθέγματα θα χρησιμοποιηθούν σε μια ξύλινη εγκατάσταση με τίτλο «Ο τοίχος που χάνεται», η οποία με αφορμή τη γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα παρουσιαστεί από το καλοκαίρι του 2020 στις συμμετέχουσες χώρες της Ευρώπης.

Οι αποστολείς των επιλεγμένων αποφθεγμάτων από την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος σε κλήρωση του Goethe-Institut Athen, στην οποία τρεις τυχεροί θα κερδίσουν κουπόνια των 200€ για την αλυσίδα πολυκαταστημάτων πολιτισμού και ψυχαγωγίας «Public».

Από το Βίλνιους ως το Μπέλφαστ κι από τη Θεσσαλονίκη ως τη Μαδρίτη εκτείνονται οι πόλεις όπου από το καλοκαίρι του 2020 θα ανεγερθούν οι διαδραστικές εγκαταστάσεις με μορφή τοίχου στον δημόσιο χώρο, οι οποίες θα τιμούν και θα υπενθυμίζουν τη γλωσσική και πνευματική ποικιλομορφία της Ευρώπης.

Τη βάση αυτών των θεαματικών γλυπτών θα αποτελέσουν οι αγαπημένες ρήσεις τις οποίες ο καθένας μπορεί να στείλει, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ήδη από τώρα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.

Οι συμμετέχουσες χώρες είναι το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Κύπρος.

Τα αποφθέγματα μπορούν να προέρχονται από τον ευρωπαϊκό υψηλό και σύγχρονο ποπ πολιτισμό, για παράδειγμα από γνωστούς στοχαστές ή καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας, μια ανεξάρτητη επιτροπή θα επιλέξει τα καλύτερα αποφθέγματα, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν στην εγκατάσταση. Οι αποστολείς των επιλεγμένων αποφθεγμάτων θα πάρουν μέρος στην κλήρωση του Goethe-Institut.

Προϋποθέσεις υποβολής:

  • μπορεί να είναι σύγχρονο ή ιστορικό.
  • δεν πρέπει να υπερβαίνει σε έκταση τους 124 χαρακτήρες (συμπεριλαμβανομένων των κενών).
  • πρέπει να συνοδεύεται από ορθή αναφορά της πηγής του. (Η παραπομπή στην Wikipedia δεν  είναι αρκετή)
  • μπορεί να σταλεί είτε στο πρωτότυπο είτε σε μετάφραση.
  • μπορεί να σταλεί είτε σε ηλεκτρονική μορφή με εμαιλ είτε ταχυδρομικά στο Goethe-Institut Athen, Ομόνοια, Στοά Μάντακα 57, 105 64, Αθήνα

Λήξη προθεσμίας υποβολής: 31 Μαρτίου 2020. Η προθεσμία αφορά την ημερομηνία παραλαβής. Η δικαστική οδός αποκλείεται.

Για τυχόν ερωτήσεις, απευθυνθείτε στη Ματούλα Κούτσαρη, Συντονίστρια του εγχειρήματος, Goethe-Institut Athen,malama.koutsari@goethe.de


 

2 Σχόλια

  1. χαιρετε.
    δεν αναγραφεται που θα σταλουν οι προτασεις μας.
    Ευχαριστω

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...