Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ: Πίνακες οργανικών κενών – πλεονασμάτων – μεταθέσεις

ΟΛΜΕ: Πίνακες οργανικών κενών – πλεονασμάτων – μεταθέσεις

Δημοσιεύτηκε: 3:37 μμ Φεβρουάριος 25th, 2020  


ΟΛΜΕ: Πίνακες οργανικών κενών – πλεονασμάτων – μεταθέσεις

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του στη διαδικασία που επιλέχθηκε με βάση την εγκύκλιο 239027/Ε2/18-2-20 για την εξαγωγή οργανικών κενών – πλεονασμάτων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Εκτός από την αρχική ημερομηνία των οργανικών κενών – πλεονασμάτων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια επισημαίνουμε:

1. Οι πίνακες αυτοί πρέπει να συμπληρώνονται με τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων και όχι αποκλειστικά και μόνο από τον Διευθυντή του σχολείου.
2. Στον πίνακα Γ, δεν υπάρχει η στήλη «εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ», παρά η μονοπρόσωπη πρόταση των Περιφερειακών Διευθυντών με αποτέλεσμα την απαξίωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ) και γι’ αυτό επισημαίνουμε ότι πρέπει να επανέλθει σε ισχύ η παρ. 2 του άρθρ. 4 του ΠΔ
50/96.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα οργανικά κενά για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή βγήκαν με στοιχεία του Απριλίου του 2019 και η κατανομή των ειδικοτήτων έγινε με βάση αυτά τα στοιχεία. Με την τωρινή εγκύκλιο των μεταθέσεων ζητείται από τα σχολεία να στείλουν πίνακες για να βγουν τα οργανικά κενά των μεταθέσεων. Δηλαδή θα έχουμε δύο διαφορετικούς πίνακες οργανικών κενών.

Ζητάμε με βάση τα τωρινά επικαιροποιημένα κενά να γίνει ανακατανομή του συνολικού αριθμού ανά ειδικότητα, ώστε οι διορισμοί των 4.500 εκπαιδευτικών να ανταποκρίνονται σε αυτά, αφού όμως ληφθούν πρώτα υπόψη οι μεταθέσεις.

Με δεδομένη την καθυστέρηση στο διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθηθεί απαρέγκλιτα η κείμενη νομοθεσία που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές και να προηγηθούν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

Τέλος επισημαίνουμε ότι δεν έχει δοθεί λύση στο αίτημα της ΟΛΜΕ και πολλών εκπαιδευτικών να δοθεί η δυνατότητα αίτησης μετάθεσής/βελτίωσης όλων των μονίμων εκπαιδευτικών με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ για όλα τα οργανικά κενά στα Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε) και ΣΜΕΑΕ και για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 πριν από τους επικείμενους νέους διορισμούς.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...