Τελευταία Νέα

Τρίτη, 02/06/2020, 14:51


Home / HEADER-NEWS / Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Κωνσταντινούπολη

Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσιεύτηκε: 5:30 μμ Φεβρουάριος 14th, 2020  


Επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Κωνσταντινούπολη

Το Ζάππειο, το Ζωγράφειο και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής της στην Κωνσταντινούπολη.

Η Υπουργός είχε τη δυνατότητα να συζητήσει εκτενώς με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ζητήματα που άπτονται της σχολικής ζωής, για προκλήσεις και ευκαιρίες, για όλα όσα απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης από πλευράς Ελληνικού κράτους και στις πρωτοβουλίες και τις επιτυχίες των μαθητών σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Σε κάποια από τα σχολεία, δε, οι Διευθυντές επεσήμαναν ότι είχαν πολλά χρόνια να δεχθούν επίσκεψη αρμόδιου Υπουργού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εργάζεται αδιαλείπτως υπέρ της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων της Κωνσταντινούπολης και της Ίμβρου, σχολείων με μακρά ιστορία και σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ελληνομάθειας στην περιοχή. Η προσπάθεια των εκπαιδευτικών άοκνη, το αποτέλεσμα ενθαρρυντικό, η δική μας στήριξη δεδομένη. Είμαστε πάντοτε στη διάθεση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, για να συζητήσουμε κάθε πρόταση βελτίωσης προς όφελος των μαθητών.»

Στη συνέχεια, η Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου έγινε εγκάρδια δεκτή από την Α.Θ.Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αύριο στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Παιδείας

Η κα Κεραμέως ανέφερε ότι ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή ευκαιρία να μιλήσουμε για τον Ελληνισμό, να μιλήσουμε για την Ορθοδοξία, και όπως αναφερθήκατε και προηγουμένως, ο Ελληνισμός εδώ, η αλήθεια είναι ότι κρατεί εν πολλοίς μέσω της Εκκλησίας, μέσω των σχολείων
μας. [….]. Και σας διαβεβαιώ ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους επέμενα να επισκεφθώ αυτά τα σχολεία ήταν προκειμένου να περάσω και ένα ξεκάθαρο μήνυμα, Παναγιώτατε, στήριξης των σχολείων αυτών.[….] Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την ευκαιρία αυτή. Είναι πολύ μεγάλη τιμή να επισκεπτόμαστε το Φανάρι και προσβλέπουμε σε μία άριστη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

5800 προσλήψεις αναπληρωτών και ειδικού προσωπικού από το ΠΔΕ για το 2020-21

Διάταξη για την αξιοποίηση για μια ακόμη χρονιά του ΠΔΕ για προσλήψεις ...