Home / HEADER-NEWS / Έναρξη εγγραφών για την 8η Γιορτής Πολυγλωσσίας, Θεσσαλονίκη 2020

Έναρξη εγγραφών για την 8η Γιορτής Πολυγλωσσίας, Θεσσαλονίκη 2020

Δημοσιεύτηκε: 4:31 μμ Φεβρουάριος 7th, 2020  


Έναρξη εγγραφών για την 8η Γιορτής Πολυγλωσσίας, Θεσσαλονίκη 2020

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Τμήματος Εθελοντισμού και της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και η Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, σας προσκαλούν στην 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος SLYMS (Κοινωνιοπολιτισμική Μάθηση για τους Νέους σε Κοινωνίες με Κινητικότητα).

Η Γιορτή, η οποία θα περιλαμβάνει όλον το χρόνο δράσεις και εκδηλώσεις με θεματικά πάρκα και με έμφαση στην ένταξη, την ανθεκτικότητα και τη μόρφωση των πολιτών και την επαφή των Γλωσσών και των Πολιτισμών της πόλης και των Βαλκανίων, θα πραγματοποιηθεί από 29/05/2020 έως 31/05/2020 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης καθώς και σε άλλους χώρους (Βίλλα Πετρίδη, Αποθήκη Δ’ στην Α’ προβλήτα Λιμάνι, Κέντρο Δια βίου Μάθησης, Μουσεία της πόλης και κέντρα πολιτισμού, σχολεία και αλλόγλωσσες κοινότητες κλπ).

Επίσης, δράσεις και Καφέ/Σοκολάτα Πολυγλωσσίας θα πραγματοποιηθούν σε άλλες πόλεις και σε άλλες χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Σερβία…) από Φορείς, Δήμους και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Σας προσκαλούμε στην 1η συνάντηση για την παρουσίαση ενός διευρυμένου σχεδιασμού της 8ης Γιορτής Πολυγλωσσίας, με νέους άξονες και καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η ανοιχτή συζήτηση αφορά μεταξύ άλλων, τη γνωριμία με νέους φορείς και θεσμούς της πόλης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν με στόχο την ανάπτυξη εκδηλώσεων όλον το χρόνο και σε κάθε σημείο εντός κι εκτός του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφ. Στρατού 2) και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί η 1η Συνάντηση Φορέων, Κοινωνικών Οργανώσεων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Κοινοτήτων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Θεσμών της πόλης, Πολιτών και Έναρξη εγγραφών για την 8η Γιορτής Πολυγλωσσίας, Θεσσαλονίκη 2020.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη αφού συνδιαμορφώνουμε όλοι μαζί το Έργο.

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι οι δράσεις των Φορέων θα ανεβαίνουν τακτικά στο Κεντρικό Ημερολόγιο του Δήμου Θεσσαλονίκης στο παρακάτω link www.thessaloniki.gr και ότι μία εκτεταμένη προβολή και παρουσίαση της Γιορτής θα ξεκινήσει να πραγματοποιείται από το ερχόμενο διάστημα.

Οι Φορείς και οι Κοινότητες θα μπορούν να δημιουργήσουν το Πολιτιστικό τους Portfolio προκειμένου να συμμετέχουν σε συναφή δρώμενα άλλων Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ένα Εθελοντικό δίκτυο θα οργανωθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus + SLYMS.

Λεπτομερέστερη ενημέρωση θα γίνει αμέσως μετά την 1η Συνάντηση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα μας: 231318665-62 και στην επιστημονική υπεύθυνη της 8ης Πολυγλωσσίας κ. Δρ. Μουμτζιδου Αργυρώ τηλ. 6942525050


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...