Τελευταία Νέα

Σάββατο, 19/06/2021, 00:04


Home / HEADER-NEWS / Εισήγηση Κεραμέως στο ΑΣΕΠ λόγω καθυστερήσεων σε αναγνωρίσεις τίτλων

Εισήγηση Κεραμέως στο ΑΣΕΠ λόγω καθυστερήσεων σε αναγνωρίσεις τίτλων

Δημοσιεύτηκε: 6:50 μμ Φεβρουάριος 4th, 2020  


H Υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή ανέφερε ότι έχει καταθέσει πρόταση στο ΑΣΕΠ να μπορέσουν οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί που έχουν σε εκκρεμότητα αναγνωρίσεις από το ΔΟΑΤΑΠ να μπορέσουν να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά μέχρι και κατά την περίοδο των ενστάσεων.

«Επαναλαμβάνω ότι τα ζητήματα είναι πολλά. Υπάρχει το ζήτημα του ΔΟΑΤΑΠ, που πραγματικά είναι χρόνιες οι καθυστερήσεις εκεί. Αυτή η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου με αυτό το πολύ θετικό μέτρο των μόνιμων διορισμών να μπορέσουν πραγματικά να υποβάλουν υποψηφιότητα και να κριθούν αντικειμενικά όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι» τόνισε η Νίκη Κεραμέως κλείνοντας την απάντησή της.

 

Ακολουθούν τμήματα της απάντησης της Υπουργού:

 

 

Για να προλάβω, όμως, και για να μη γίνεται συζήτηση -και επειδή μας παρακολουθούν οι άνθρωποι αυτή τη στιγμή- θέλω να διευκρινίσω το εξής: Ό,τι έχει να κάνει με τους όρους αυτούς καθεαυτούς προκήρυξης, προφανώς αρμόδιο όργανο είναι το ΑΣΕΠ. Θέλω να σας πληροφορήσω ότι, επειδή υπάρχουν γενικότερα καθυστερήσεις και σε άλλους τομείς -ο ΔΟΑΤΑΠ, για παράδειγμα, είναι ένας φορέας ο οποίος διαχρονικά, για να είμαστε ειλικρινείς, εδώ και πολλά χρόνια, είχε τεράστιες καθυστερήσεις, μεγάλες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις-, έχω κάνει μία πρόταση στο ΑΣΕΠ -προφανώς στο ΑΣΕΠ επαφίεται η τελική απόφαση- να μπορούν οι υποψήφιοι να προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά που αφορούν την υποψηφιότητά τους και κατά την περίοδο των ενστάσεων, άρα μέχρι τη διαμόρφωση του οριστικών πινάκων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Και επαναλαμβάνω ότι αυτό αφορά και την περίπτωση του συγκεκριμένου ιντεργκρέιντεντ μάστερ, αφορά και γενικότερα άλλες καθυστερήσεις που υπάρχουν και μάλιστα πολυετείς, όπως, για παράδειγμα, στον ΔΟΑΤΑΠ. Τις προάλλες στη Βουλή ανέφερα μία περίπτωση μιας υποψήφιας στον ΔΟΑΤΑΠ, η οποία κατέθεσε τα χαρτιά της το 2016 για να μάθει τέλος του 2019 ότι ο φάκελος δεν υπήρχε και έπρεπε να τον υποβάλει εξαρχής.

Υπάρχουν τεράστια προβλήματα διαχρονικά, μεγάλες παθογένειες. Γι’ αυτό, λοιπόν, έχω εισηγηθεί και έχω προτείνει στο αρμόδιο όργανο, που είναι το ΑΣΕΠ -δεδομένου του ότι η Κυβέρνησή μας προχώρησε και έκανε αυτή τη θαρραλέα κίνηση να προχωρήσει σε αυτούς τους μόνιμους διορισμούς-, να μπορέσουν οι υποψήφιοι να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά μέχρι και κατά την περίοδο των ενστάσεων.

Ευχαριστώ πολύ.

Δευτερολογία Υπουργού:

Το αίτημα βρίσκεται στην εν λόγω ανεξάρτητη αρχή προς διεκπεραίωση. Όπως είπα, όμως, ας μείνουμε στο ουσιαστικό. Και το ουσιαστικό ποιο είναι; Το ουσιαστικό είναι ότι έχω ήδη ζητήσει από τον αρμόδιο ανεξάρτητο φορέα, εάν μπορούν, να το εξετάσουν. Και σας ξαναλέω ότι δεν αφορά μόνο το ιντεργκρέιντεντ μάστερ , διότι αυτό είναι μια μικρή σχετικά περίπτωση σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που αφορούν πραγματικά πολυετείς καθυστερήσεις, όπως, για παράδειγμα, αναφορικά με τον ΔΟΑΤΑΠ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Με ταυτότητες στις Πανελλαδικές οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ και χωρίς των ΓΕΛ

Επειδή προχώρησε η Κυβέρνησή μας στους μόνιμους διορισμούς και θεωρούσαμε ότι ήταν σωστό να προχωρήσουμε και γρήγορα, προκειμένου να καταρτιστούν το γρηγορότερο οι νέοι πίνακες, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, για οτιδήποτε έχει να κάνει με καθυστερήσεις στην προσκόμιση δικαιολογητικών τα οποία είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητα και τα οποία μπορούν να συνδράμουν την υποψηφιότητα, η εισήγηση -και θα την εξαντλήσω, σας διαβεβαιώ- προς το ΑΣΕΠ και προς το αρμόδιο Υπουργείο είναι ακριβώς αυτή η οποία σας ανέφερα, δηλαδή να μπορούν να προσκομίσουν οι υποψήφιοι τα εν λόγω δικαιολογητικά καθ’ όλη την περίοδο και των ενστάσεων, το οποίο δίνει πολύ σημαντική παράταση εν τοις πράγμασι, εάν και εφόσον αυτό γίνει δεκτό, στους εν λόγω υποψηφίους.

Επαναλαμβάνω ότι τα ζητήματα είναι πολλά. Υπάρχει το ζήτημα του ΔΟΑΤΑΠ, που πραγματικά είναι χρόνιες οι καθυστερήσεις εκεί. Αυτή η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου με αυτό το πολύ θετικό μέτρο των μόνιμων διορισμών να μπορέσουν πραγματικά να υποβάλουν υποψηφιότητα και να κριθούν αντικειμενικά όσο το δυνατόν περισσότεροι υποψήφιοι.

Σας ευχαριστώ πολύ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...