Home / 1stpage / Τι απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας σε ερώτηση για επαναφορά γραπτού διαγωνισμού

Τι απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας σε ερώτηση για επαναφορά γραπτού διαγωνισμού

Δημοσιεύτηκε: 7:03 μμ Φεβρουάριος 20th, 2020  


Γραπτή απάντηση στην ερώτηση με αριθμό 2426/5-12-2019, την οποία κατέθεσαν οι
Βουλευτές κ. Κυριάκος Βελόπουλος και κ. Κωνσταντίνος Χύτας με θέμα «Επαναφορά
γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς»  έδωσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η Υφυπουργός Παιδείας κάνοντας γνωστά τα ακόλουθα:

Τα ζητήματα που αφορούν στο νέο σύστημα διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικών στη δημόσια Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ ρυθμίζονται με τις διατάξεις του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13/τ.Α΄/29-1-2019).

Η νέα πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προτεραιοποίησε τη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, ώστε μέσα στα επόμενα δύο σχολικά έτη να πραγματοποιηθούν συνολικά 15.000 προσλήψεις στη Γενική εκπαίδευση και στην Ειδική αγωγή, εκ των οποίων οι 10.750 θα ολοκληρωθούν κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Τέλος, το Υ.ΠΑΙ.Θ. θα λάβει υπόψη όλες τις σχετικές προτάσεις στο πλαίσιο μελλοντικής επανεξέτασης του συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών.

Δείτε εδώ την απάντηση και την ερώτηση όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής.


 

2 Σχόλια

  1. AN υπήρχε ακόμη/επανερχόταν ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, άτομα σαν την Ζαχαράκη δεν θα διωρίζοντο ποτέ. Οπότε με ΝΔ, ξεχάστε τον.

    • Εγώ προβλέπω ότι θα επαναφέρει το γραπτό διαγωνισμό
      , Όχι όμως με τη μοριοδοτηση που ίσχυε ως το 2008 που η γραπτή απόδοση είχε τη μερίδα του λέοντος στην τελική βαθμολογία με τα ακαδημαϊκά κριτήρια κάτι λίγα μόρια αλλά με την αναλογία της Κύπρου . Μην ξεχνάμε τι ελεγε πέρυσι ο Κούλης. 30% γραπτός διαγωνισμός κ ακαδημαϊκά κριτήρια. Έτσι διασφαλίζεται ότι εκτός από τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, κ τους άλλους φορείς που θα μας γδυνουν για την απόκτηση των ακαδημαϊκών προσόντων θα μας γδυνουν κ ο Μπόνιας, ο Βιτάλης,κτλ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...