Home / HEADER-NEWS / Τι αναφέρει για τους διορισμούς η Υφυπουργός Παιδείας

Τι αναφέρει για τους διορισμούς η Υφυπουργός Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 3:34 μμ Φεβρουάριος 22nd, 2020  


Ενημέρωση για την πορεία των διορισμών στην Ειδική Αγωγή πραγματοποιεί μεταξύ άλλων θεμάτων σε γραπτή της απάντηση στη Βουλή η Υφυπουργός Παιδείας. Συγκεκριμένα κάνει γνωστά τα εξής:

Όσον αφορά στον προγραμματισμό μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην Α/θμια και την Β/θμια Εκπ/ση, επισημαίνεται ότι προχωρά η διαδικασία πλήρωσης τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) θέσεων μόνιμων Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και δομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για το σχολικό έτος 2019-2020. Οι ανωτέρω διορισμοί προβλέπεται να γίνουν σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 53 έως 62 του Κεφαλαίου Ε΄ του Ν. 4589/2019, ενώ έχει εκδοθεί η υπ’ αριθ. 197948/Ε1/13-12-2019 (4597 Β΄) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών του άρθρου 62 παρ. 2 του ίδιου νόμου για τον καθορισμό των κενών θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν ανά κλάδο και ειδικότητα.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ ως προς τον διορισμό μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην ΕΑΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο, καθώς υπογράφτηκε η Υπουργική Απόφαση διορισμών 1.040 ΕΕΠ-ΕΒΠ και το προσεχές διάστημα μετά την ολοκλήρωση ορισμένων διαδικασιών θα αποσταλεί προς δημοσίευση σε ΦΕΚ. Μετά από αυτό θα ακολουθήσει η ανακοίνωση του διορισμού στους υποψηφίους.

Επιπλέον, έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης για τις Προκηρύξεις 3ΕΑ/2019, 4ΕΑ/2019 και 5ΕΑ/2019 και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων προκειμένου να δημοσιευτούν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή.

Παράλληλα, η νέα πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. προχωρά στην πραγματοποίηση διορισμών μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού για την αντιμετώπιση πάγιων αναγκών στη Γενική Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, στον ψηφισθέντα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο Προϋπολογισμό του 2020 περιλαμβάνονται οι διορισμοί πέντε χιλιάδων διακοσίωνπενήντα (5.250) εκπαιδευτικών για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιαςκαι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Βάσει των ανωτέρω εκδόθηκαν οι υπ’ αριθ. 1ΓΕ/2019 Προκήρυξη (ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ) με θέμα «Για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ73,και Δευτεροβάθμιας, κλάδου ΠΕ79, Γενικής Εκπαίδευσης, κατά κλάδο και ειδικότητα, καθώς και ανά μουσική ειδίκευση, κατηγορίας Π.Ε.» και η 2ΓΕ/2019 Προκήρυξη (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ) με θέμα «Για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε.».

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα της Βουλής εδώ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...