Home / HEADER-NEWS / 412 νέες θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού σε Πανεπιστήμια και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

412 νέες θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού σε Πανεπιστήμια και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Δημοσιεύτηκε: 9:17 μμ Φεβρουάριος 5th, 2020  


Υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως απόφαση για 412 νέες θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες Πανεπιστήμιων και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. σε προσωπικό.

Η επιμέρους κατανομή των θέσεων θα γίνει με απόφαση των αρμόδιων οργάνων κάθε Ιδρύματος, ενώ επιτρέπεται και η καθ’ υπέρβαση του ανωτέρω αριθμού πρόσληψη συμβασιούχων, υπό προϋποθέσεις, και εφόσον η ετήσια δαπάνη δεν θα υπερβαίνει αυτήν που αντιστοιχεί σε 412 συμβασιούχους Αναπληρωτές ή Επίκουρους Καθηγητές.

Η κυρία Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

«Η στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου συνιστά για εμάς προτεραιότητα. Τους τελευταίους επτά μήνες, ενδεικτικά:

-Καλύψαμε με πρόσθετη έκτακτη χρηματοδότηση λειτουργικές ανάγκες των ΑΕΙ. Επιχορηγήσαμε με 22 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον του τακτικού προϋπολογισμού τα Πανεπιστήμιά μας.

-Υπογράψαμε πιστώσεις νωρίτερα από ότι συνήθως για θέσεις έκτακτου προσωπικού θέσεων 407 στα Πανεπιστήμια που υπερέβησαν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, αμιγώς από τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου.

-Απελευθερώσαμε τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας, δημιουργώντας ένα ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας, αντί του γραφειοκρατικού, δυσκίνητου πρότερου καθεστώτος.

-Απλουστεύσαμε τις διαδικασίες διαχείρισης των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών, μειώνοντας το φόρτο στα Πανεπιστήμια και θεσμοθετώντας μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία.

-Αναπτύξαμε διεθνή δίκτυα για τη διεύρυνση των συνεργειών με ξένα Πανεπιστήμια και ενίσχυση των Ιδρυμάτων μας.

-Συστήσαμε την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για τη διασφάλιση καλύτερης ποιότητας της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

-Και σήμερα, προχωρήσαμε σε 412 νέες θέσεις στα ΑΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σταθερή επιδίωξή μας, η ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου και η προαγωγή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...