Home / HEADER-NEWS / 14η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

14η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: 1:05 μμ Φεβρουάριος 28th, 2020  


14η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Τη 14η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (14th South Eastern European Mathematical Competition for University Students -SEEMOUS 2020) διοργανώνει το Τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Μαθηματική Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και για δεύτερη φορά στην Ελλάδα.

Η Μαθηματική Ολυμπιάδα ξεκινά στις 3 Μαρτίου 2020 και ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου 2020. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020, στις 11.30, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων θα γίνουν κατά τη διάρκεια δεξίωσης το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 20.30, στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, στις 9.30, στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Θα συμμετάσχουν φοιτητές/φοιτήτριες από Πανεπιστήμια της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Ελλάδας, της Ρουμανίας και του Τουρκμενιστάν. Από την Ελλάδα, εκτός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχουν φοιτητές/φοιτήτριες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στον διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος φοιτητές/φοιτήτριες που βρίσκονται στα πρώτα δύο έτη των σπουδών τους. Η εξέταση γίνεται στα γνωστικά αντικείμενα του απειροστικού λογισμού και της γραμμικής άλγεβρας (βασικά μαθήματα σχεδόν για όλες τις θετικές επιστήμες).

Στόχος της Μαθηματικής Ολυμπιάδας, η οποία ξεκίνησε το 2007 και γίνεται κάθε χρόνο σε μια από τις χώρες που συμμετέχουν, είναι να φέρει κοντά ταλαντούχους/ταλαντούχες φοιτητές/φοιτήτριες από όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχουν ένα κοινό πάθος, τα μαθηματικά. Παράλληλα, αναπτύσσονται σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Επιπλέον οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα μέσω δραστηριοτήτων και εκδρομών πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SEEMOUS 2020 είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, Νικόλαος Καραμπετάκης, ενώ Πρόεδρος της Επιτροπής Εξετάσεων είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, Ρωμανός-Διογένης Μαλικιώσης.

Για τη διοργάνωση της 14ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νοτιοανατολικής Ευρώπης βοήθησαν οικονομικά το Τμήμα Μαθηματικών, η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών και η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ, καθώς και οι εταιρείες BETA CAE και Εκδόσεις Τζιόλα.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...